Nekon ohjeet ovat lopettaneet toimintansa

Aika on ajanut suomenkielisten ohjeiden ohi, kieli kuitenkin oli yksi perimmäisistä syistä aikoinaan aloittaa kirjoittaa ohjeita. Niitä kun tarvittiin usein esim. foorumeilla, ja oli helpompi laittaa linkki "kä-des-tä pi-tä-en" -ohjeisiin kuvineen, kuin aina kirjoittaa uusi pitkä viesti. Yhä useampi käyttää esim. Windowsia englanniksi. Lisäksi itseltäni on useasta eri syystä mennyt motiivi kirjoittaa uusia ohjeita tai päivittää vanhoja edes, joten ohjeet ovat jääneet ikäänkuin oman onnensa nojaan. Ensin kiinnostus lopahti Windows vinkkien tekemiseen, kiitos järkyttävän Windows 8:n, ensimmäisen Windowsin jonka jätin väliin. Vaikka Windows 10 korjasi useita asioita, Windows vinkit kuoli virallisesti 30.7.2015. Sivuilla käydään tosin edelleen, onhan ohjeet monin osin toimivia vielä tänä päivänä.

Sitten kirjoitin lukuisan määrän ohjeita yksittäisistä ohjelmista, kaikesta sekalaisesta mitä mieleen juolahti. Nekon ohjeet -blogipostiin muodostin sekavan sisällysluettelon kaikesta. Mutta myös nämä ovat olleet pitkään ilman uusia ohjeita/päivityksiä (mm. erinomaisen FlickFetchin laaja ohje on jäänyt toivottomasti jälkeen ohjelman nykytilasta). Kun ohjeet ovat käyneet vanhoiksi, on parempi vetää ne pois.

Joitain lyhyempiä ohjeita ja vinkkejä löytyy edelleen blogistani osoitteessa https://nekon-blogi.blogspot.com. Kuten blogia selamaalla selviää nopeasti, myös sen päivittäminen on jäänyt viime vuosina useammasta eri syystä. Mutta toisin kuin tämän neko.kapsi.fi -sivuston tila, blogista ei ole minulle kuluja, joten se saa jäädä näkyviin toistaikseksi, vaikka aikanaan kaikki nämä jäävät vanhaksi.

Kiitoksia kaikille aikoinaan kommentoineille, yhteyttä ottaneille sekä lukijoille. On selvää, että koululaiset tarvitsisivat esim. Word sivunumeroinnin ohjeita, mutta nyt teidän on aika löytää ne esim. Microsoftin sivuilta. ;) Mainitsen em. ohjeen siksi, että se on vuosien ajan tänne asti ollut yksi suosituimmista ohjeista, koulujen kausien mukaan. Ja netti on pullollaan ohjeita englanniksi, sekä etenkin videoiden muodossa (asia johon itselläni ei ole mitään mielenkiintoa, joten jo siksi ohjeeni kävivät vanhanaikaisiksi).

-neko
15.6.2021