[Sisällysluettelo]

XstartTap - Topfield vakaammaksi


Jos satut käyttämään Topfield -digiboksissasi TAP-ohjelmia, olet luultavasti törmännyt erinäisiin kaatumisiin. Harmittavaa tällainen on, varsinkin jos jokin tallennus jää tällaisen kaatuilun johdosta tekemättä.

Topfield ei kaiketi ole paras alusta ohjelmoida ohjelmia, joten TAP-ohjelmiin saattaa jäädä bugeja jotka saattavat kaataa/jumittaa koko boksin. Taitaapa Topfieldin oma ohjelmistokin olla aika purkkaviritys. Ilman TAP-ohjelmia Topfieldin boksit ovat kuitenkin sen verran aneemisia käyttää esim. PlasmaEPG on aivan ehdoton hankinta (itselläni tosin on kokemusta vain Topfieldin 5100- ja 500 -malleista).

Olen kokeillut mitä erilaisimmilla TAP-ohjelmien käynnistysjärjestyksillä (Topfield on sen verran kaatumaherkkä laite, että TAP-ohjelmien latausjärjestykselläkin on väliä) ja ties millä, mutta mitään yhtenäistä kaavaa ei tunnu kaatuiluun löytyvän: aina kun on luullut että nyt ei enää kaadu, niin jo on taas kaatunut. Minulla on maltillinen määrä TAP -ohjelmia käynnistymässä, eikä niistä enää oikein viitsisi karsia mitään pois. Kokoonpanoni on tällä hetkellä tämä:

Laite: TF500PVR
Firmware: v3.40 [patchit: H, P, Pc, Po, R, Rh, Rp, Rs, St, T2, Ts, Wf, Xp
]
TAP-ohjelmat: PlasmaEPG 2.10, Skip It 1.7.1, TF5000Display 1.53a, Automove 1.9, Power Restore 0.7.5a, AutoReboot 2.2a.

Toistaiseksi paras ratkaisu on XstartTap, jolla voi määritellä, mitä TAP-ohjelmia ladataan ja millä viiveellä. XstartTapin parasta antia on se, että sillä voidaan määrittää myös TAP-ohjelmia käynnistymästä silloin kun Topfield käynnistyy valmiustilasta tallentamaan. Tämä laskee kaatumisen riskiä huomattavasti. Esim. kun itse asetin valmiustilasta tallentamaan herätessä pois käynnistymästä PlasmaEPG, Skip It, TF5000Display ja Automove -tapit, Topfield ei ole enää kertaakaan kaatunut.

XstartTapin, kuten muidenkin TAP -ohjelmien käyttöönotto vaatii hieman käyttäjältä, koska kuten yleensä, tarvittavat tiedostot on itse siirrettävä Altair -ohjelmalla USB-liitännän kautta Topfieldiin, ja usein itse huolehdittava että tiedostot menevät oikeisiin kansioihin. Niille joille tällainen on tuttua, ei XstartTapin asennuksessa ole ongelmaa. Lue paketin mukana tuleva readme.txt. Itse XstartTapin asetuksia hallitaan XStartTap.ini -tiedoston kautta, jonne kerrotaan mitä ladataan ja milloin.

Lisää tietoa:
XstartTap


Security Check
1.10.2010
(Yama)Neko
Security Check