[Sisällysluettelo]

WebMon - tarkkailee nettisivujen muutoksia

Jos haluaa tarkkailla tiettyjen nettisivujen muutoksia, mutta sivusto ei sisällä esim. RSS -syötettä, jonka kautta saisi ilmoituksen päivityksestä, on otettava käytettävä jotain lukuisista internetissä toimivista palveluista, jotka tarkkailevat puolestasi ja ilmoittavat esim. sähköpostitse tai sitten jokin työpöytäohjelma, joka ilmoittaa muutoksista.

WebMon edustaa jälkimmäistä, ja on näin ollen yleensä paremmin muokattavissa, kuin internetissä toimivat palvelut. Vaikka ohjelma on vanha, eikä se koreile kauniilla ulkokuorella, se on edelleen toimiva ohjelma. Allekirjoittanut käyttää WebMonia 64-bittisessä Windows 7:ssä, ja hyvin toimii.

Pääasiassa WebMon on taka-alalla, ja siitä näkyy ilmoitusalueella kuvake. Kun muutos havaitaan, muuttuu WebMonin kuvake keltaiseksi, ja samalla (asetuksista riippuen) esitetään myös imoitus, mikä sivu on muuttunut. Ilmoituksen linkkiä, tai muuttunutta sivustoa pääikkunassa klikkaamalla avautuu tarkkailtava sivu joko oletusselaimeen tai sitten johonkin vaihtoehtoiseen selaimeen (erinomainen ominaisuus, jos syystä tai toisesta haluaa ohjata sivut aukeaan muuhun kuin oletusselaimeen, esim. perheissä jossa eri perheenjäsenet käyttävät eri selainta).

Tarkkailuasetuksia voi määrittää sivustokohtaisesti, tai sitten mennä vain oletusasetuksilla, jotka nekin ovat luonnollisesti käyttäjän aseteltavissa.

Jos tarkkailtavalla sivulla on usein vaihtuvaa materiaalia, esim. mainoksia, mutta itse tärkeä asia ei muutukaan, niin WebMonissa voi asettaa haarukan, jolle tarkkailu kohdistetaan. Esim. alla olevassa esimerkissä tarkkaillaan vain vihreän ja punaisen tekstin välistä aluetta. Näin ei saada ilmoituksia turhista, epäolennaisista muutoksista.

Lisää tietoa:
WebMon

9.12.2009
(Yama)Neko
Security Check