[Sisällysluettelo]

Vikasietotila - Järjestelmän kokoonpanosovelluksen avulla

HUOM!
Joidenkin käyttäjien koneet ovat jääneet täysin jumiin heidän käyttäessään tätä ohjetta (heillä tosin on myös ollut haittaohjelmia koneellaan) joten ennen kuin käytät tätä, varmista että
Muista että sinua on varoitettu,
ja teet näiden ohjeiden mukaan täysin omalla vastuullasi.

Vikasietotilaan käyttäen Järjestelmän kokoonpanosovellusta.
1.Käynnistä -> Suorita... -> [kirjoita] msconfig -> OK
2.Valitse Boot.ini -välilehti, ja Käynnistysvalitsimet -kohdasta /SAFEBOOT ja lopuksi OK -painike.
Vista:
Valitse Käynnistys -välilehdeltä Käynnistys vikasietotilaan- ja Vähimmäistaso -valinnat ja lopuksi OK -painike.


3.Viimeistään tässä vaiheessa tarkista ettei mitään tärkeää ole tallentamatta tms. Käynnistääksesi koneen uudelleen valitse Käynnistä uudelleen.
4.Kone käynnistyy uudelleen suoraan vikasietotilaan, ja saat tästä ilmoituksen että "Windows on vikasietotilassa", valitse Kyllä.
5.Tee tarvittavat vikasietotilassa tarvittavat toimesi (esim. tiedostojen/hakemistojen poisto mitä fixaaja kenties on pyytänyt tekemään).
6.Kun haluat lopettaa vikasietotilan, mene taas Käynnistä -> Suorita... -> [kirjoita] msconfig -> OK -> Boot.ini -välilehti -> ja Käynnistysvalitsimet -kohdasta /SAFEBOOT ruksi pois ja valitse OK -painike.
Käynnistä kone uudelleen.Vista:  Valitse Käynnistys -välilehti ja ota ruksi pois kohdasta Käynnistys  vikasietotilaan ja valitse OK -painike. Käynnistä kone uudelleen.


7.Koneen käynnistyttyä normaalitilassa, saat ilmoituksen että Windowsin käynnistysvaihtoehtoja on muutettu. Laita ruksi Älä näytä tätä sanomaa tai käynnistä Järjestelmän kokoonpanosovellusta käynnistettäessä ja valitse OK

[Turvallisempia tapoja päästä vikasietotilaan]
Security Check
8.7.2007
(Yama)Neko