Topfield USB-ajurin ja Altairin asen­ta­mi­nen Top­field­Toolsil­la

Olen aikaisemmin kirjoittanut paljonkin Topfield-aiheisia ohjeita (kts. lista tämän ohjeen lopusta), mutta saamastani palautteesta on selvinnyt että eräs ohje on puuttunut: Altair ohjelman ja varsinkin USB-ajurien asennus. Niinpä ajattelin sen vielä kirjoittaa vaikka asia on varsin yksinkertainen.

Hakiessani tiedostoja ohjetta varten (teen aina kuvakaappauksia varten toimet oikeasti), löysinkin helpomman tavan kuin olin itse tottunut tekemään.

Topfield-Tools on ohjelma joka asentaa tarvittavat tiedostot Topfieldin USB-yhteyttä varten sekä Altair-ohjelman. Vaikka TopfieldToolsin sivulla mainitaan vain Windows Vista, asennus/ajurit toimivat testatusti myös Windows 7:ssä (ja ehkä Windows 8:ssa).

Tässä ohjeessa asennetaan Altair-ohjelman ja Topfieldin USB-ajurit 32-bittistä Windowsia varten. Jos sinulla on 64-bittinen Windows, voit asentaa silti tämän TopfieldToolsin mutta toimi sen jälkeen tämän ohjeen mukaan.

Loppupuolella on myös ohjeet Topfieldin Altairia paremman Antaresin käyttöönottoon. Suosittelen Antaresia lämpimästi.

HUOM! Windows 8:n kanssa sinun tulee ottaa ohjainallekirjoituksen pakotus pois käytöstä. Lisää tietoa tästä.
 1. Lataa TopfieldTools.exe ja pura pakkaus sopivaan paikkaan.
 2. Käynnistä TopfieldTools ja valitse minne Topfieldin tiedostot asennetaan. Oletuksena oleva Program Files\Topfield käynee useimmille, joten valitse Next -painike.
 3. Valitse Next -painike.
 4. Kun Windows ilmoittaa, ettei ohjelmiston julkaisijaa voitu varmitaa, valitse tässä tapauksessa kuitenkin Asenna silti tämä ohjelmisto.
 5. Valitse Finish -painike. Topfieldin USB-ajurit ja Altair tiedostojen siirtoa varten ovat nyt mutta ne eivät ole vielä käytössä.
 6. Kytke Topfield-laitteesi USB-johdolla tietokoneeseen, käynnistä Topfield-laite ellei se jo ole.

  Jos sinulla on 64-bittinen Windows, jatka tästä näillä ohjeilla: Topfieldin Altair toimimaan 64-bittisessä Windowsissa.
 7. Kun Windows havaitsee uuden laitteen, se löytää siihen nyt ajurit jotka juuri asensimme. Kun asennus on valmis näet ilmoituksen että laite on valmis käytettäväksi.
 8. Aloittaaksesi tiedostojen siirron Topfieldin ja PC:n välillä, kirjoita Windowsin hakukenttään Altair ja paina Enter tai valitse se (tai etsi Altair miten haluat, mutta Käynnistä-valikon haku on helpoin tapa käynnistää ohjelmia).
 9. Tästä eteenpäin oleva Antaresin käyttöönotto on valinnaista, mutta suosittelen Antares-ohjelman asentamista. Siinä on korjattu monia Altairin ongelmia ja parannettu muita.

  Lataa Antaresin kotisivulta Download and installation -otsikon alta. Voit aloittaa suoraan kohdasta 3. eli lataa ja pura Antaresin Zip-pakkaus koneellesi.

  Jos Antares ei tahdo käynnistyä, lataa Antares sen kotisivuilta Download and installation -otsikon alta kohdasta 1. ja 2. Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable ja Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 (tai uudempi).
 10. Antares ei vaadi asennusta, joten se on heti käytettävissä siellä minne edellisessä kohdassa haetun pakkauksen purit.

  Jos Windows ilmoittaa että julkaisijan vahvistaminen ei onnistunut, ota ruksi pois kohdasta Kysy aina ennen tämän tiedoston avaamista ja valitse sitten Avaa.
 11. Antaresissa on kaikki samat ominaisuudet kuin Topfieldin omassa Altairissa (mm. siirtoa nopeuttava, mutta digiboksi siirron ajaksi varaava Turbo-siirto) ja muuta hyvä ominaisuus jota Altairissa ei ole (esim. keskeytyneen tiedoston siirron jatkaminen, Windowsille sopimattomien merkkien muunto tiedoston nimessä, ohjelmatietojen näyttö jne.)