[Sisällysluettelo]

Topfieldin Altair toi­mi­maan 64-bit­ti­ses­sä Win­dowsis­sa

Jotkut Topfield -digiboksin mallit (esim. TF500/TF5100) voidaan yhdistää USB -liitännällä Windowsiin esim. Tap-ohjelmien asentamista tai vaikkapa tallennettujen ohjelmien PC:lle siirtoa varten. Pitkään asiassa on ollut yksi ongelma: 64-bittistä USB-ajuria ei ole ollut saatavilla, joten 64-bittisten Windowsien käyttäjien on täytynyt löytää kiertoteitä (esim. virtuaalikoneet, toinen 32-bittinen Windows yms.) jos on mielinyt päästä yhteyteen Topfieldiin.

Nyt on mahdollisuus saada yhteys toimimaan suoraan 64-bittisestä Windowsista käsin.

Tässä ohjeessa oletetaan, että sinulla on jo esim. Altair asennettuna. Jos ei ole, saat sen Topfieldin sivulta. Tämä ohje sisältää vain 64-bittisessä Windowsissa tarvittavan USB-ajurin asentamisen sekä tarvittavan dll-tiedoston kopiointiohjeen. Altair sinun on asennettava erikseen.

HUOM! Windows 8:n kanssa sinun tulee ottaa ohjainallekirjoituksen pakotus pois käytöstä. Lisää tietoa tästä.
Lisäys 7.8.15:  Nämä x64 ajurit toimivat myös Windows 10:ssä. Näin ainakin kun päivitin ajurit sisältävän Windows 7 Ultimate x64:n Windows 10:ksi.
 1. Kytke Topfield USB-kaapelilla tietokoneeseen. Älä välitä siitä, että Windows kertoo, ettei laitteelle voitu asentaa ajureita (niitähän tässä ollaan asentamassa).
 2. Lataa libusb-winusb -ajuri z4t.exe ja käynnistä asennus tuplaklikkaamalla tiedostoa.
 3. Varmista Zadig for Topfield -ikkunasta, että oikea laite näkyy Topfield devices currently connected -pudotusvalikossa ja valitse Install Driver -painike.
  Varmista että Topfield on kytketty.
 4. Jos Windows varoittaa ettei ohjainohjelmiston julkaisijaa voitu varmitaa, valitse Asenna silti tämä ohjainohjelmisto.
  Älä välitä varoituksesta, vaan asenna.
 5. Kun asennus on valmis, saat siitä ilmoituksen.
  Asennus valmis.
 6. Koska haluat käyttää Altairia, tulee vielä tfdll.dll vaihtaa 64-bit yhteensopivaan versioon, joten lataa tfdll4winusb.zip ja pura paketti. Korvaa sitten tällä 64-bit yhteensopivalla tfdll.dll-tiedostolla kaikki mahdolliset vanhat tfdll.dll:t järjestelmässä (itselleni riitti Altairin kansiossa olevan korvaaminen).

Tämän jälkeen Altair toimii suoraan 64-bittisessä Windowsissa. Suosittelen lämpimästi myös kokeilemaan Altairia kehittyneempää ohjelmaa nimeltä Antares.

[takaisin alkuun]

Lisää tietoa:
Installing the winusb drivers for the Topfield PVR
Antares - vaihtoehtoinen ohjelma tiedostojen siirtoon Topfieldin ja PC:n välillä.


17.2.2011
(Yama)Neko
Security Check