[Sisällysluettelo]

HUOM! Tämä ohje on merkitty vanhentuneeksi/poistettavaksi! Ohjeen ajantasaisuutta ei ole tarkistettu pitkään aikaan, eikä ohjetta enää päivitetä.

Suojaus -vä­li­leh­ti Win­dows XP Home -ver­si­os­sa

Windows XP Home -versiossa, asemien/kansioiden/tiedostojen ominaisuuksien Suojaus -välilehti on näkyvissä vain vikasietotilassa. Suojaus -välilehti on kuitenkin mahdollista saada pienellä muutoksella näkyviin myös normaali tilassa. Alla on esitetty kaksi eri tapaa, joista varsinkin jälkimmäinen on hyvä, kun tarvitaan vain harvoin Suojaus -välilehteä.

Tässä ohjeessa:

Suojaus -vä­li­leh­ti py­sy­väs­ti käyt­töön nor­maa­li­ti­las­sa

 1. Luo järjestelmän palautuspiste jotta voit tarvittaessa palauttaa järjestelmän toimivaan pisteeseen, jos jotain menee pieleen.
 2. Hae SCESP4I.EXE
 3. Tuplaklikkaa äsken hakemaasi SCESP4I.EXE -tiedostoa, ja kerro minne pakkaus puretaan.
 4. Siirry kansioon jonne em. purettiin, ja valitse setup.inf ja hiiren oikealla valikosta Asenna (Install).
  HUOM! Jos asennus ehdottaa tiedostojen asentamista, valitse EI.

  Tämän jälkeen Suojaus -välilehti on näkyvissä myös normaalissa tilassa.

Suojaus -väli­leh­ti vä­li­ai­kai­ses­ti käyt­töön nor­maali­ti­las­sa, il­man oh­jel­man a­sen­nuk­sia

Jos haluat vain hetkeksi aikaa Suojaus -välilehden käyttöön normaalitilassa, riittää että muutat oikeita avaimia rekisterissä, jolloin Windows kuvittelee olevansa vikasietotilassa.

 1. Luo järjestelmän palautuspiste jotta voit tarvittaessa palauttaa järjestelmän toimivaan pisteeseen, jos jotain menee pieleen.
 2. Tallenna valiaikainen_suojaus-valilehti.reg (hiiren oikealla Tallenna kohde levylle/­Tallenna nimellä/­Save as jne.) ja tuplaklikkaa valiaikainen_suojaus-valilehti.reg -tiedostoa ja hyväksy lisäykset rekisteriin.
 3. Suojaus -välilehti on nyt käytettävissä. Tee tarvittavat toimesi.
 4. Tallenna poista_valiaikainen_suojaus-valilehti.reg (hiiren oikealla Tallenna kohde levylle/­Tallenna nimellä/­Save as jne.) ja tuplaklikkaa poista_valiaikainen_suojaus-valilehti.reg -tiedostoa ja hyväksy lisäykset rekisteriin.
 5. Suojaus -välilehti on nyt poistettu käytöstä.
HUOM! Jos jätät kohdassa 2 asetetut rekisterimerkinnät voimaan, luulee Windows olevansa vikasietotilassa, ja kun käynnistät koneen seuraavan kerran, esim. teemat yms. ei toimi ennen kuin poistat merkinnän, kuten kohdassa 4 on neuvottu.
Lisää tietoa:
How Do I see the Security Tab in XP Home?

23.11.2007
(Yama)Neko
Security Check