[Sisällysluettelo]

RocketDock - kun­nol­li­nen pi­ka­käyn­nis­tys­palk­ki

Itse kuulun siihen koulukuntaan, joka ei pidä työpöydällä mitään kuvakkeita, johtuen kaiketi siitä, että työpöytä on niin harvoin esillä. Haluan kuitenkin käynnistää usein käyttämäni ohjelmat helposti, joten esim. käynnistä -valikko ei välttämättä tule kyseeseen eikä kaikki haluamani ohjelmat mahdu pikakäynnistys-palkkiin.

Avuksi rientää yksi monista Applen Dockia apinoivista ohjelmista, nimeltään RocketDock. RocketDock kevyt pikakäynnistyspalkki, jonka saa tarvittaessa esiin ja takaisin piiloon (tai voidaan pitää esilläkin koko ajan), ja palkkiin voidaan lisätä niin sovelluksia että kansioita/tiedostoja että myöskin pienennetyt ohjelmaikkunat. Mukana tulevat kuvakkeet ovat ankeita, joten kannattaa käydä esim. Deviantartissa metsästämässä parempia kuvakkeita, jos ei itsellä ole piirtämisen jaloa taitoa.

Animoitu kuva RocketDockista

(Kts. paremmalla laadulla video tästä)

Ohjelma on jo vanha, eikä siitä ole tullut pitkään aikaa päivityksiä, mutta se toimii pääosin jopa tulevassa Windows 7:ssa. Ainoastaan joidenkin ohjelmaikkunoiden pienennys ei toimi kunnolla Windows 7:ssa, asia joka ei minua haittaa kun en muutenkaan ominaisuutta käytä.

Lisää tietoa:
RocketDock


20.9.2009
(Yama)Neko
Security Check