ResizeEnable - muu­ta min­kä ta­han­sa ik­ku­nan ko­koa

Windowsissa osa ikkunoista on sellaisia, ettei niiden kokoa voi muuttaa. Yleensä tästä ei ole haittaa, mutta joskus toivoisi että ikkunan kokoa voisi muuttaa vaikkei sellaista ominaisuutta olisikaan alun perin sallittu.

Yksi hyvä esimerkki on Järjestelmän määritykset / Järjestelmän kokoonpanosovellus (tutummin msconfig.exe) ikkuna. Varsinkin Ohjelmat -välilehdellä toivoisi, että ikkunaa saisi suuremmaksi, jotta eri tiedot näkyisivät paremmin.
Msconfig-ikkunan kokoa ei voi normaalisti muuttaa.

Apuun löytyy ilmainen ResizeEnable, jonka avulla voi muuttaa myös sellaisten ikkunoiden/dialogien kokoa, jotka eivät muuten antaisi siihen mahdollisuutta.

Esimerkissä näkyy Järjestelmän määritykset (msconfig.exe) -ikkuna kaivatun ikkunan koon muuttamisen jälkeen. Tiedot mahtuvat nyt näkymään paremmin.
ResizeEnablella muokattu Msconfig-ikkuna on paljon parempi nyt.

ResizeEnable ei vaadi asennus. Ohjelmalla ei ole sen kummempaa käyttöliittymää, ainoastaan koon muuttamisen ilmaiseva osoitin kertoo ohjelman olevan käytössä.
ResizeEnable ei sisällä käyttöliittymää, ainoastaan koon muuttamisen ilmaiseva osoitin kertoo ohjelman olevan käytössä.

Ohjelman kuvake löytyy Windowsin ilmaisinalueelta, josta sen voi halutessaan sulkea.

HUOM! Jos prosessi, jonka ikkunan/dialogin kokoa aiot muuttaa, ajetaan korotetuin oikeuksin, on myös ResizeEnable käynnistettävä samoin oikeuksin, jotta se voisi muuttaa ikkunan kokoa. Näin oli myös tämän ohjeen esimerkin Msconfigin kanssa.