Remote Multi Drive - lan­ga­ton yh­te­ys pu­he­li­meen

Remote Multi Drive on näppärä ohjelma Symbian(QT tuki löydyttävä)/Maemo/Android 2.2+ -alustaisiin mobiililaitteisiin, joka mahdollistaa langattoman yhteyden laitteseen. Voit esim. siirtää tiedostoja laitteen ja tietokoneen välillä langattomasti, katsella laitteen kuvia tietokoneen selaimellasi jne. Tämä on näppärää asia jos et halua tai voi käyttää esim. USB-kaapelia. Remote Multi Drive toimii samassa verkossa olevien laitteiden kanssa.

Käyttö on varsin helppoa. Ensin avataan Remote Multi Drive ja valitaan mikä kohde laitteesta jaetaan. Lopuksi käynnistetään palvelu. Jaettavaa kohdetta voi muokata lennossa, mutta kerrallan voi olla vain yksi kohde valittuna (asema, kansio tai tiedosto).
Ensin käynnistetään Remote Multi Drive

Tämän jälkeen selaimella mennään Remote Multi Driven antamaan osoitteeseen. Puhelimen sisältöä voi selata tai muokata nyt selaimen kautta.
Puhelimen sisältö on langattomasti käytettävissä tietokoneen selaimessa.

Remote Multi Drive on maksullinen ohjelma, tosin edullinen. Maksuton kokeiluversio on saatavissa myös (siirrettävän datan määrä on rajoitettu).

Lisäys 11.11.11.

Remote Multi Drive versio 2.1.2 toi mahdollisuuden muokata palvelimen asetuksia laajemmin mm. salasanan voi asettaa, porttia muuttaa jne.
Palvelimen asetuksia voi uudemmissa versioissa säätää.
Palvelimelle pääsy vaatii salasanaa.

Valitettavasti ohjelma on tällä hetkellä (tätä lisäystä kirjoitettaessa siis v2.1.2) kovin buginen, yhteys tuntuu katkeavan vaikka olisi todella vahva singnaali tukiasemaan. Toivottavasti tulevat päivitykset korjaavat asian.