[Sisällysluettelo]

Regscanner - kun­non ha­ku­työ­ka­lu Win­dowsin re­kis­te­riin

Windowsin rekisteri on Windowsin tärkeä tietokanta, joka sisältää esim. käyttäjien profiilit, tietokoneeseen asennetut sovellukset, luotavissa olevat tiedostotyypit yms. Joskus on tarpeen muokata rekisteriä Rekisterieditorilla (Regedit), mutta jos suoraa osoitetta muokattavaan avaimeen ei ole tiedossa, on käytettävä Rekisterieditorin haku-toimintoa.

Valitettavasti Rekisterieditorin oma haku on varsin kömpelö: se näyttää löytämänsä kohteen yksi kerrallaan, ja siirtyäksesi seuravaan löydökseen tulee painaa F3 näppäintä. Se ei myöskään anna tarkentaa hakua esim. ajankohdan, tyypin tai vaikkapa kirjainkoon mukaan.

Ilmainen Regscanner paikkaa monta Rekisterieditorin oman haun puutetta parantaen monin tavoin Windowsin rekisteristä etsimistä. Sillä voi kohdentaa haetaanko arvoista, avaimista tai vaikkapa binääriarvoista. Hakua voi rajata esim. tiettyyn ajankohtaan, haussa voidaan ottaa huomioon eri kirjainkoot (case sensitive) ja voidaan etsiä tietyn tyyppisiä avaimia.
Regscannerissa on monipuoliset hakuominaisuudet.

Regscanner kenties paras ominaisuus on se, että se näyttää kaikki löydökset yhdessä listassa.
Regscanner näyttää kaikki hakutulokset kerralla listauksena.

Haluttua riviä klikkaamalla pääsee oikeaan kohtaan Rekisterieditorissa*.
Haluttuun kohtaan rekisterieditoria voi siirtyä tuplaklikkaamalla riviä.

* Riippuen rekisterin osasta, vaatii toimiakseen järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta oikea kohta avautuu. Ne kohdat rekisteristä, joihin pääsee normaalina käyttäjänä, aukeaa kyllä ilman järjestelmänvalvojan oikeuksiakin.

Regscannerin listauksesta voi myös viedä avaimia talteen, poistaa avaimia/arvoja, tallentaa tietoja html/txt muotoon tai leikepöydälle. Osaapa Regscanner luoda tiedot poistavan rekisterimerkintätiedoston (.reg).
Regscannerissa on mukavia lisäominaisuuksia.

Lisää tietoa:
Recscanner
Ominaisuudet tutuksi: Rekisteri

12.4.2008
(Yama)Neko
Security Check