[Sisällysluettelo]

Käynnistä rekisterieditori system-oikeuksin

VAROITUS Rekisterieditorin virheellinen käyttö voi aiheuttaa vakavia ongelmia, joiden vuoksi käyttöjärjestelmä on ehkä asennettava uudelleen. Ei ole takeita että virheellisestä Rekisterieditorin käyttämisestä johtuvat ongelmat voidaan korjata. Käytät Rekisterieditoria omalla vastuullasi.

Luo järjestelmän palautuspiste ennen rekisterin muokkausta!

Joskus saattaa tulla tilanne, ettei tiettyä rekisterin avainta voi muokata edes järjestelmävalvojan oikeuksilla.

Tällainen esto on yleensä asetettu todella hyvästä syystä, koska Windowsin rekisteri on todella keskeisessä asemassa Windows-järjestelmässä: pienikin huolimaton muutos väärässä paikassa saattaa saada koko järjestelmän toimintakelvottomaksi! Silti joskus saattaa tulla tilanne, että rekisteristä on silti päästävä muokkaamaan avainta johon vaaditaan system oikeudet.

Jos tiedät mitä olet tekemässä, voit muokata rekisteriavainta system-oikeuksin käyttämällä PsExec -ohjelmaa avuksi (asennettava erikseen, ei siis tule Windowsin mukana).

HUOM! Toimit täysin omalla vastuullasi. System -oikeuksilla sinulla on korkeimmat mahdolliset oikeudet järjestelmään, joten ole erityisen varovainen. Sinua on varoitettu!
  1. Jos sinulla ei jo ole, hae PsExec ja pura paketti jonnekin mistä löydät sen.
    (PsExec on osa PsTools Suite-pakettia)
  2. Luo järjestelmän palautuspiste. Tämä on erityisen tärkeää!
  3. Käynnistä komentorivi järjestelmävalvojan oikeuksin ja anna komento psexec -s -i regedt32 ja rekisterieditori käynnistyy system-oikeuksin, ja voit muotaka mitä tahansa avainta.

HUOM! Samalla tavalla voit ajaa mitä tahansa ohjelmaa system-oikeuksin.

Lisää tietoa:
PsExec
The LocalSystem Account
Ominaisuudet tutuksi: Rekisteri

12.9.2008
(Yama)Neko
Security Check