[Sisällysluettelo]

PromptPal - kehittyneempi komentokehote

Jos käytät paljon komentokehotetta (komentorivi), tiedät että sillä on omat hyvät puolensa, mutta olet varmasti huomannut sen puutteet. Esim. tekstin maalaaminen ei onnistu suoraan, vaan ensin on valittava hiiren oikealla Merkitse, ja toisaalta ikkunaan ei voi liittää tekstiä leikepöydältä Ctrl-V näppäinoikotiellä, joka on selkäytimessä vähänkään enemmän Windows-ohjelmien kanssa touhuavilla. Samoin sellainen perusasia kuin ikkunan leveyden muuttaminen, on hieman hankalaa alkuperäisellä komentokehotteella.

PromptPal on maksullinen ohjelma, joka tuo helpotusta em. ongelmiin, sekä joukon lukuisia lisäominaisuuksia. Ensiksikin leikepöytä toimii kuin Windows-ohjelmissa yleensäkin, voit vapaasti maalata tekstiä, kopioida tekstiä leikepöydältä/leikepöydälle normaalisti. Myös tekstin vetäminen ja pudottaminen ohjelmien välillä onnistuu.

Sen lisäksi että PromptPal tuo perusleikepöydän käyttöön ja normaalin ikkunan koon muuttamisen, tuo se paljon muita näppäriä lisäominaisuuksia. Esim. tunnistamistaan komennoista PromptPal tarjoaa tietoa ikkunan yläosan tietoalueessa, jota voi tarvittaessa suurentaa/irroittaa ikkunasta, jolloin mahd. lisätieto näkyy kokonaan. PromptPal tunnistaa yli 140 komentoa ja uusia tietoja on helppo itse lisätä.

PromptPal sisältää myös komentojen täydennyksen, eli sinun tarvitsee kirjoittaa vain komennon alku, ja PromptPal ehdottaa joko automaattisesti tai Ctrl+Välilyönti näppäinyhdistelmällä (käyttäjän asetettavissa) mahdolliset komennot. Sama täydennys toimii myös valitsimille ja hakemistopoluille. Luonnollisesti ehdotukset voi myös kytkeä pois, ei pidä niistä. PromptPal myös muistaa annetut komennot, ei pelkästään samassa istunnossa annetut, vaan myös aiemmin annetut komennot.

Yksi mukava lisä komentokehotteeseen on välilehdet, eli usean ikkunan sijaan voidaan avata useita komentokehotteita omille välilehdilleen. Kätevä ominaisuus on myös se, että ikkuna voidaan jakaa kahtia, jolloin yläosassa annetaan syöte ja tulostus tapahtuu alaosassa.

Console, ilmainen vaihtoehto?

PromptPalin ainoa huono puoli on sen hinta, 30 USD (euroina). Ei sillä että se olisi suuri, mutta ainahan sitä ottaisi ilmaisen vaihtoehdon. Sellaisia toki on onneksi tarjolla: Console.

Se ei mielestäni ole aivan niin käyttäjäystävällinen ohjelma kuin PromptPal, esim. leikepöydän toiminta on oletusasetuksilla aika outo. Yhtä kaikki, jos et halua maksaa tällaisesta ohjelmasta, kokeile Consolea. Itse taidan valita kuitenkin PromptPalin.

Lisää tietoa:
PromptPal
Console
Komentorivi: usein kysyttyjä kysymyksiä

14.7.2010
(Yama)Neko
Security Check