Process Notifier - tark­kai­le va­lit­tu­ja pro­ses­se­ja

Process Notifier on pieni ilmainen ohjelma tarkkailemaan valittuja prosesseja, ja ilmoittamaan jos ne eivät ole käynnissä, tai vaihtoehtoisesti jos ne ovat, miten vain määrittelet. Tarvittaessa sammunut prosessi voidaan automaattisesti käynnistää.

Prosessien lisääminen tarkkailtavaksi on helppoa, mutta käyttöliittymässä on puutteensakin, sillä tehtyjä määrityksiä ei voi muuten muokata jälkeenpäin kuin poistaa ja tehdä uusi. Ohjelman yksinkertaisuuden vuoksi tämä ei muodostune ongelmaksi.
Sääntöjen lisääminen on helppoa, mutta käyttöliittymä on hieman viimeistelemätön.

Ilmoituksen voi valita joko ilmoitusalueen viestistä ja/tai sähköpostiin lähettävästä viestistä. Itse huomasin sähköpostin paremmaksi vaihtoehdoksi, sillä ainakin kokeiltu versio 0.0.2 beta ilmoittaa jatkuvasta ilmoitusalueella silloinkin kun mitään ilmoitettavaa ei ole. Kyse voi olla bugistakin, ilmoitan asiasta tekijälle. Sähköposti taas lähtee vain kun on ilmoitettavaa.

Process Notifier osannee käyttää oma postipalveluaan viestin lähettämiseen, mutta itse en saanut sitä toimimaan. Sen sijaan määritin postit lähtemään Gmailin kautta ja näin asia toimii kunnolla.
Sähköpostin määrittely vaatii hieman aikaa.

Kun jokin tapahtuma, joko prosessi puuttuu tai sellainen ilmaantuu, Process Notifier ilmoittaa siitä. Kuten sanottua, valitsin itse sähköpostin.
Esimerkki Process Notifierin ilmoituksesta.

Ilmoituksen lisäksi Process Notifier osaa käynnistää puuttuneeksi huomatun prosessin, mikä polku prosessiin on kerrottu sääntöä luodessa.