PicPick - help­po­a ku­van kaap­paus­ta ja vä­hän muu­ta­kin

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten on luonnollista että aika ajoin tarvitaan ns. kuvakaappauksia mitä erilaisimmista tilanteista.

Itse Windows tarjonnut jo pitkään alkeelliset, jos kohta varsin pitkälle riittävät keinot kaapata kuva leikepöydälle: koko ruudusta Print Screen -näppäimellä, ja vain aktiivisesta ikkunasta AltGr+Print Screen -näppäinyhdistelmällä. Mutta siihen se sitten jääkin. Kuva on leikepöydällä, ja sieltä se pitäisi saada vielä kuvamuotoon. Useat hoitavat tämän kömpelösti Windowsin mukana tulevalla Paintillä. Onneksi sentään uudemmat Windows Vista ja Windows 7 tarjoavat Leikkaustyökalun, jolla kuvan kaappaaninen ja tiedostoon tallentaminen on helpottunut hieman.

Jos haluat kuitenkin helpon ja näppärän ohjelman kuvien kaappaamiseen, kannattaa kokeilla yksityiskäytössä ilmaista PicPick -ohjelmaa. PicPick sisältää runsaasti eri toimintoja ollen kuitenkin erittäin helppokäyttöinen.

PicPict osaa ottaa normaalien aktiivisen ikkunan, koko ruudun ja valitun alueen lisäksi esiasetetun kokoisen alueen, vieritettävän ikkunan sisällön (siis myös ne osat jotka ikkunassa eivät näy ilman vierittämistä), jonkun tietyn osan ikkunasta (vaikkapa vain ilmoitusalueen tai vaikkapa painikkeen) ja vapaamuotoisen alueen kaappaamisen.

Käynnistyttään ohjelma odottaa Windowsin ilmoitusalueella kuvakkeena, josta avautuvasta valikosta pääsee käsiksi itse toimintoihin.
PicPick odottaa ilmoitusalueella.

Kaapatut kuvat saa automaattisesti menemään useampaan kohteeseen niin halutessaan: levylle, leikepöydälle, FTP:lle, jollekin ulkoiselle ohjelmalle (esim. Photoshop), Twitteriin, Facebookiin (Google+ puuttuu tätä kirjoittaessa), tulostimelle jne.
Eri mahdollisuuksia lähettää kuva.

Erilaisia pikanäppäimiä voi määritellä runsaasti, tai ottaa jättää pikanäppäimet kokonaan poiskin.
Näppäinoikoteitä voi valita runsaasti.

Kuvan kaappaustoimintojen lisäksi PicPickissä on pienimuotoiset kuvaneditointi mahdollisuudet.
PicPickin editori.

Lisäksi PicPick sisältää näyttömitan, värin kaappaajan, väripaletin, astemitan, suurennuslasin, hiusristikon, ja erilaiset mahdollisuudet pieniin korostuksiin esim. esityksissä tai muuten vaan korostamaan jotain tiettyä asiaa.
PicPickissä on monta pientä lisäominaisuutta.