[Sisällysluettelo]

HUOM! Tämä ohje on merkitty vanhentuneeksi/poistettavaksi! Ohjeen ajantasaisuutta ei ole tarkistettu pitkään aikaan, eikä ohjetta enää päivitetä.

Opera?
Opera on pienen ja valikoituneen käyttäjäryhmän käyttämä web-selain, joka on vuosien ajan ollut kilpailijoitaan teknisesti edistyneempi selain. Operassa on totuttu näkemään ensimmäisenä ratkaisuja, joita kilpailijat ovat sitten kopioineet omiin tuotteisiinsa (esim. vaikkapa kaikkialle levinneet välilehdet ja hiirieleet). Niinpä ei ole ihme, että Operassa on paljon ominaisuuksia, joita ei ensi kerralla välttämättä edes huomaa, ei välttämättä edes pitkäaikainen Opera -käyttäjä. Tarkoitukseni on aika ajoin kertoa joku pieni mukava ominaisuus Operasta.

WOT Operalle

Vaikka Operasta puuttuu selaimen kanssa keskustelevat lisäosat*, voi Operaa laajentaa käyttäjien JavaScripteillä. Niinpä Operan käyttäjät ovat tehneet monta pätevää laajennusta, kuten tällä kertaa esiteltävän WOT for Opera -JavaScriptin.

* Lisäys 6.11.2010: Operan tuleva, tätä kirjoittaessa vielä varhaisessa alfa-vaiheessa oleva, versio 11 sisältää vuorovaikutteisen APIn, joten Operalle on ensimmäistä kertaa mahdollista tehdä muista selaimista (Firefox/Internet Explorer jne.) tuttuja laajennuksia.
Lisäys 28.1.2011: Operalle on nyt saatavissa virallinen WOT -laajennus, jonka voit ladata tästä.

WOT for Opera tuo WOT:n (Web Of Trust) Operalle, eli esim. haet jotain Googlella, näytetään hakutulosten edellä WOT:n luokitus linkin sivustolle. Lisää WOT:n luokituksista tästä: Miten WOT toimii.

WOT for Opera -JavaScriptin asennus ja käyttö on suoraviivaista. Tallenna wot.js Operan JavaScript -kansioon, ja WOT for Opera on käytössäsi. (Jos et tiedä missä Operan JavaScript -kansio on, katso ohjeita tästä: Opera - käyttäjän JavaScriptit). Hakiessasi jotain, näet nyt hakutuloksen edellä WOT:n luokituksen, jota klikkaamalla saat tarkempaa tietoa.

Lisää tietoa:
WOT for Opera
WOT: Web of Trust - sivustojen maineluokituksia tekevä yhteisö

27.5.2010
(Yama)Neko
Security Check