[Sisällysluettelo]

Opera?
Opera on pienen ja valikoituneen käyttäjäryhmän käyttämä web-selain, joka on vuosien ajan ollut kilpailijoitaan teknisesti edistyneempi selain. Operassa on totuttu näkemään ensimmäisenä ratkaisuja, joita kilpailijat ovat sitten kopioineet omiin tuotteisiinsa (esim. vaikkapa kaikkialle levinneet välilehdet ja hiirieleet). Niinpä ei ole ihme, että Operassa on paljon ominaisuuksia, joita ei ensi kerralla välttämättä edes huomaa, ei välttämättä edes pitkäaikainen Opera -käyttäjä. Tarkoitukseni on aika ajoin kertoa joku pieni mukava ominaisuus Operasta.

Operan näppärä sivulta haku

Googlella löydämme paljon hakemaamme, mutta entä kun eteen tulee pitkä sivu paljon tekstiä, eikä ensivilkaisulla näytä, että sivu sisältäisi hakemaamme tietoa. Tietenkin joka selaimessa on sivulta haku, mutta jotenkin se perinteinen "Ctrl+F, kirjoita koko hakusana, paina OK" tuntuu kankealta. Ja sitähän se onkin.

Operassa on näppärä ja nopeasti toimiva sivulta haku. Painamalla näppäimistötä joko . (piste) tai / (kauttaviiva), aukeaa Operan vasempaan alakulmaan kenttä, jonne voi kirjoittaa hakusanan tai lauseen. Sanaa haetaan tekstistä välittömästi sitä mukaa kun sitä kirjoitetaan, ja kaikki hakutulokset sivulta korostuvat, ja selaimen kohdistus siirtyy ensimmäiseen hakutulokseen.

Itse hakukenttä Operan alalaidassa poistuu hakusanan/lauseen kirjoittamisen jälkeen itsekseen pois.

Painamalla F3 -näppäintä, siirrytään seuraavaan hakutulokseen (Vaihto+F3 taas edelliseen)


Painamalla taas , (pilkku) haku kohdistetaan linkkeihin.


Jos asia ei valjennut, katso ao. video


Lisää tietoa:
Use Opera without a Mouse


6.11.2008
(Yama)Neko