[Sisällysluettelo]

Opera?
Opera on pienen ja valikoituneen käyttäjäryhmän käyttämä web-selain, joka on vuosien ajan ollut kilpailijoitaan teknisesti edistyneempi selain. Operassa on totuttu näkemään ensimmäisenä ratkaisuja, joita kilpailijat ovat sitten kopioineet omiin tuotteisiinsa (esim. vaikkapa kaikkialle levinneet välilehdet ja hiirieleet). Niinpä ei ole ihme, että Operassa on paljon ominaisuuksia, joita ei ensi kerralla välttämättä edes huomaa, ei välttämättä edes pitkäaikainen Opera -käyttäjä. Tarkoitukseni on aika ajoin kertoa joku pieni mukava ominaisuus Operasta.

Poista mainokset Operalla

Usein kuulee väitteen ettei Operalla voi poistaa mainoksia, koska Operalle ei saa Adblock Plus -lisäosaa kuten Firefoxille. Itse asiassa Operassa on tehokkaampi estotoiminto kuin esim. Adblock Plus, sillä Operan Block Content estää kaiken liikenteen annettuun osoitteeseen, ei pelkästään kuvia. Block Content tukee jokerimerkkejä, joten saat pienellä vaivalla suuren määrän osoitteita suodatetuksi.

Alla oleva esimerkkivideo näyttää yhden ja yksinkertaisimman tavan poistaa mainoksia. Tämän lisäksi voi editoida suoraan urlfilter.ini -tiedostoa (löytyy "%appdata%\Opera\Opera\profile" -kansiosta) jollain tekstieditorilla, ja lisätä suuren määrän osoitteita kerralla.  Voit esimerkiksi käyttää Adblock Plussan tapaista suodatinlistaa Operassa.


Toiminta lyhykäisyydessään:
1. Klikkaa hiiren oikealla sivun tyhjään kohtaan ja valitse avautuvasta valikosta Block content... (Suodata sisältöä...)
2. Klikkaa mainoksia jotka haluat pois.
3. Ylhäällä vasemmalla näet osoitteen joka ollaan estämässä (Huom! Kaikki liikenne Operasta estetään ko. osoitteeseen, ei vain kuvat)
4. Valitse lopuksi Done (Valmis) -painike.

Lisää tietoa:
Blocking Adverts In Opera


10.6.2008
(Yama)Neko