[Sisällysluettelo]

HUOM! Suomenkieliset Office 2010 oppaat eivät näytä enää olevan saatavilla. Sen sijaan esim. englanninkieliset oppaat löytyvät edelleen. Microsoft se osaa!

Officen vuorovaikutteiset komento-oppaat

Microsoft uudisti Officen käyttöliittymän radikaalisti versiossa 2007, vaihtaen perinteiset valikot ja työkalurivit valintanauhaan (Ribbon). Tämä tietenkin saattaa aluksi aiheuttaa hienoisen ongelman, kun tutut komennot eivät tahdo löytyä. Juuri julkaistussa versiossa 2010 valintanauha on paikallaan, mutta hieman muutoksia on tapahtunut myös versioon 2007 nähden.

Microsoft tarjoaa kuitenkin varsin hyvät ohjeet mistä tutut komennot löytyvät, tarjoamalla mm. tulostettavat vastaavuustyökirjat ja vuorovaikutteiset komento-oppaat. Varsinkin jälkimmäinen on näppärä tapa etsiä tuttu komento uudesta käyttöliittymästä.

Vuorovaikutteista komento-opasta voi käyttää joko suoraan Microsoftin sivusta käsin, tai lataamalla oppaan omalle koneelle. Itse käyttö on helppoa: valitse Office 2003:n matkivasta käyttöliittymästä haluamasi komento, ja opas näyttää välittömästi vihjeenä miten komento löytyy Office 2007/2010:stä.

Jos klikkaat komentoa, opas vaihtaa uuden Officen näkymään ja näyttää mistä valittu komento löytyy.

Takaisin Office 2003 näkymään pääset klikkaamalla jotain kohtaa oppaassa.

Ohessa vielä video toiminnasta.

Microsoft Office vuorovaikutteiset komento-oppaat

Lisää tietoa:
Valintanauhan käyttäminen
UBitMenu tuo valikot takaisin Officeen
Microsoft Office

20.6.2010
(Yama)Neko
Security Check