[Sisällysluettelo]

Muunna MS Officen tiedostoja PDF-muotoon

PDF-tiedostot ovat erinomainen tiedostomuoto siirtää asiakirjoja vaikkapa painettavaksi, jaeltavaksi verkossa jne. Sen asettelut yms. eivät muutu katseluympäristöstä riippuen, kuten käy helposti esim. Officen asiakirjoille (varsinkin Word/Excel), joissa vaikuttaa jo se, millainen kirjoitin on koneeseen asennettu/valittu.

PDF-tiedostojen luontiin on olemassa niin kallita kuin ilmaisiakin ohjelmistoja. Mutta jos sinulla on Microsoft Office 2007/2010, et tarvitse erillistä ohjelmaa PDF-tiedostojen tekoon. Tosin Office 2007 tarvitsee avukseen ilmaisen lisäosan, mutta Office 2010 osaa tallentaa itsenäisesti PDF-muotoon.

Tässä ohjeessa luodaan Word 2010 dokumentista PDF-tiedosto. Samalla tavoin PDF-tiedostojen luonti onnistuu muistakin Office 2010 ohjelmissa.

HUOM! Voit tallentaa myös suoraan PDF- muotoon, mutta suosittelen tallentamaan varsinaisen dokumentin Officen omassa muodossa, ja luomaan tarvittaessa PDF:n kuten alla esitetään. Tämä siksi, että PDF-tiedostoa ei voi muokata Officessa.
  1. Avaa haluttu dokumentti ellei se jo ole auki, valitse sitten Tiedosto-välilehti, sitten Tallenna ja lähetä, sitten Luo PDF- tai XPS-tiedosto, ja lopuksi Luo PDF/XPS -painike.
  2. Tallenna PDF-tiedosto valitsemalla Julkaise -painike.

    Voit tarvittaessa ennen tallennusta muuttaa PDF-tiedoston asetuksia valitsemalla Asetukset-painikkeen. Normaalisti oletusasetukset ovat varsin hyvät.

[takaisin alkuun]

Lisää tietoa:
Office 2010: Tallentaminen PDF- tai XPS-muodossa
Office 2007: Muiden tiedostomuotojen, kuten PDF- ja XPS-tiedostomuotojen, tuen ottaminen käyttöön
Portable Document Format (PDF)

3.11.2010
(Yama)Neko
Security Check