[Sisällysluettelo]

RibbonCustomizer - muokkaa Office 2007:n va­lin­ta­nau­ho­ja

Office 2007 uudisti täysin pääosan Office-ohjelmien käyttöliittymän, poissa ovat mutkikkaat valikot ja lukuistat kuvakepaletit. Ja uudistus on mielestäni varsin onnistunut, kunhan tulee sinuiksi sen asian kanssa, että valintanauha (Ribbon) vie aika paljon tilaa korkeussuunnassa. Asia joka voi hieman harmittaa laajakuvanäyttöä käyttävää, sivulla kun olisi paremmin tilaa. Joka tapauksessa, entiseen ei ole paluuta kunhan Office 2007:n käyttöliittymän sisäistää.

Niille jotka haluaisivat muokata valintanauhan Office 2007 ei tarjoa mitään helppoa keinoa ilman 3. osapuolien apuohjelmaa (HUOM! onneksi asia on korjattu Office 2010:ssä, jossa valintanauhoja voi muokata vapaasti). Tosin jos XML on hyvin hallussa, valintanauhaa pääsee muokkaamaan itsekin ilman apuohjelmia.

Onneksi kuitenkin on ohjelmia, joilla valintanauhoja pääsee muokkaamaan, kuten esim. RibbonCustomizer. RibbonCustomizeristä on olemassa kaksi eri versiota (sama latauspaketti), suppeampi ilmainen ja laajempi maksullinen (voit halutessasi kokeilla laajempaa versiota 30 päivää ilmaiseksi). RibbonCustomizer asettuu osaksi Näytä -valintanauhaa, jota kautta valintanauhoja pääsee muokkaamaan.


Lisää tietoa:
RibbonCustomizer
Office kotisivu
Officen vuorovaikutteiset komento-oppaat

7.7.2009
(Yama)Neko
Security Check