Nopeuta tietokonetta -ohje poistettu

Vanha, jo vuonna 2007 pyydettynä ja alunperin muiden tekemästä ohjeesta käännöksenä tehty Nopeuta tietokonetta -ohje, on nyt poistettu vanhentuneena ja turhana. Aika on mennyt Windows XP:n aikaisista toimenpiteistä. Varsinkin Windowsin rekisterin siivous edustaa vanhoja uskomuksia, jolla luultavasti on enemmän haittaa kuin hyötyä. Rekisterin siivoilu on käärmeöljyä jolla on lähinnä lumevaikutus, mutta joskus myös erittäin ikäviä vaikutuksia aiheuttava toimenpide.

Nykyaikaisessa koneessa on aika vähän mitä tarvitsee/voi tehdä koneen nopeuttamiseksi. Toki esim. turhaan käynnistyviä ohjelmia kannattaa poistaa käynnistymästä, kunhan tietää mitä tekee. Mutta kaikkiaan uudemmat Windowsit ja tehokkaammat tietokoneet jo ovat tehneet pienten asioiden kanssa näpertämisen turhaksi ja vaikutuksiltaan kovin marginaaliseksi touhuksi.

Jos kuitenkin haluat lukea jotain nopeutusohjeita, voit lueskella vaikkapa tätä Microsoftin asiallista ohjetta: Nopeuta tietokonettasi

Ja vielä kerran: älä siivoa rekisteriä! Ei edes yleisesti turvalliseksi pidetyllä CCleanerillä. Olen itse todistanut miten CCleaner sekoittaa ohjelmistoja toimimattomaksi.

Lopuksi: älä yritä korjata toimivaa järjestelmää!