HUOM! Tämä ohje on merkitty vanhentuneeksi/poistettavaksi! Ohjeen ajantasaisuutta ei ole tarkistettu pitkään aikaan, eikä ohjetta enää päivitetä.

La­taa ja a­sen­na No­ki­a Kau­pas­ta tie­to­ko­neen a­vul­la

Nokia Kaupan (entinen Nokia Ovi Kauppa) tiedot laahaavat joskus jäljessä puhelimien tilanteesta ja löytäessäsi haluamasi sisällön saakin tylyn ilmoituksen ettei kyseistä tuotetta ole saatavilla laitteellesi, vaikka tiedät ko. version varmasti toimivan laitteessasi.

Voit kuitenkin helposti ladata Nokia Kaupasta vaihtamalla laitteeksi sopivan laitteen, jolle haluamasi tuote löytyy, sekä sitten lisäämällä osoitteen perään "/download" ladata tiedoston ja lopuksi asentaa sen Nokia Suitella (entinen Nokia Ovi Suite).

Tässä helpossa esimerkissä lataamme Nokia 701 puhelimelle Nokia Battery Monitor 2.1 ohjelman, jota ei tätä kirjoitettaessa ole tarjolla Nokia Kaupasta 701:lle (sen sijaan oikeasti toimimaton 1.3 versio on tarjolla!).

 1. Kirjaudu Nokia Kauppaan tietokoneesi WWW-selaimella käyttäen tunnuksiasi.
  (Jos sinulla ei ole, luo itsellesi tunnukset)
 2. Etsi haluttu ohjelmasi, jota et saa normaalisti asennettua Nokia Kaupasta ja valitse ylhäältä oikealta Laitteesi -kohdasta Vaihda -linkki.
  Valitse Laitteesi: Vaihda
 3. Valitse sitten sopiva laite, jonka version tiedät toimivan laitteessasi.
  Valitse laite, jonka version tiedät toimivan puhelimessasi.
 4. Jos sivulla ei ole Lataa/Download -painiketta, lisää itse osoitteen perään merkkijono "/download" (ilman lainausmerkkejä) ja paina Enter.
  Lisää osoitteen perään "/download"
 5. Tallenna tiedosto esim. Työpöydällesi.
  Tallenna tiedosto esim. Työpöydälle.
 6. Käynnistä Nokia Suite ja kytke puhelimesi USB:llä tietokoneeseen. Puhelimen kytkeydyttyä vedä ja pudota lataamasi tiedosto Nokia Suiten vasemmassa alakulmassa näkyvän puhelimesi kuvan päälle.
  Käynnistä Nokia Suite ja vedä ja pudota lataamasi tiedosto puhelimesi kuvan päälle.
 7. Hyväksi asentaminen aloittaminen ja hoida asennus loppuun puhelimessasi.
  Hyväksi asentaminen aloittaminen ja hoida asennus loppuun puhelimessasi.
 8. Näin "saatamattomissa" oleva ohjelma on asennettu puhelimeesi.
  Näin 'saatamattomissa' oleva ohjelma on asennettu puhelimeesi.

Entä muualta?

Jos on tarpeen latailla jostain muualta kuin Nokia Kaupasta, voi käyttää hyväkseen Firefoxin User Agent Switcher -laajennusta. Sen avulla voi muuttaa selaimen User agent -tietoja ja uskotella sivustolle selaimen olevan joku muu kuin oikeasti on. Alla Firefox on olevinaan Nokia 5800 puhelin.
User Agent Switcher -laajennuksella voi huijata selaimen olevan vaikka matkapuhelin.
Laajennukseen on helppo itse lisätä User agent -tietoja, esim. kuvassa valikossa näkyvä N8 ei tule laajennuksen mukana, vaan on itse lisätty.
Lisää tarvittava User agent itse.

HUOM! Täysin oikopäätä ei kannata mennä asentamaan ohjelmia. Osa ohjelmista saattaa olla hyvästä syystä katsottu epäsopivaksi laitteesi kanssa. Yleensä kannattaa pitää puhelimen varmuuskopioinnit ajan tasalla ennen asennuksiin ryhtymistä!