Namexif - nimeä kuvat helposti

Moni kamera nimeä kuvatiedostot esim. tyyliin IMG_1002.jpg, IMG_1003.jpg jne. joka ei ole kovin informatiivinen esim. helppoon lajitteluun yms.
Kameran jäljiltä tiedostonimet voivat olla sekavan oloisia.

Namexif on ilmainen ja erittäin yksinkertainen ohjelma, jolla on helppo lisätä kuvan tiedoston nimeen kuvan päiväyksen sen EXIF-tiedoista. Lisäksi kuvaan voidaan lisätä tekstimuotoinen merkintä. Näin jo kuvien tiedostonimistä tulee selkämmät, ja ovat helposti lajiteltavissa esim. aikajärjestykseen helpommin.

Namexifin käyttö on helppoa. Ohjelma ei vaadi asennusta, käynnistymisen jälkeen näet ensin kuvauksen ohjelmasta ja käyttöehdot, joiden jälkeen päästään itse asiaan. Ensin valitaan uudelleen nimettäväksi joko yksittäisiä kuvia tai kokonaisia kansioita, jonka jälkeen kerrotaan miten tiedostot halutaan nimetä.
Valitse miten tiedostot nimetään uudelleen.

Namexif ei sisällä runstaasti erilaisia vaihtoehtoja, mutta toisaalta se on näin erittäin helppokäyttöinen, joten se soveltuu aloittelijoillekin.

Muunnoksen jälkeen tiedostot ovat nimetty kuvien EXIF tiedoista löytyvällä kuvausajankohdalla, ja mahdollisella omalla tekstillä varustettuna.
Uudelleen nimetyt kuvat antavat selkeämmän kuvan milloin ne ovat kuvattu.