[Sisällysluettelo]

HUOM! Tämä ohje on merkitty vanhentuneeksi/poistettavaksi! Ohjeen ajantasaisuutta ei ole tarkistettu pitkään aikaan, eikä ohjetta enää päivitetä.

HUOM! Microsoft on poistanut Microsoft Virtual PC -ohjelmiston, ja sen tilalle on tullut Windows Virtual PC, jota valitettavasti ei ole saatavilla vielä muille Windowseille kuin Windows 7:lle.

Microsoft Virtual PC:n voit ladata kuitenkin vielä Microsoft Download Centeristä: Microsoft Virtual PC 2007 SP1


9.5.2009


Microsoft Virtual PC

Microsoft Virtual PC on ilmainen Windowsille* ja Mac OS X:lle saatavissa oleva virtuaalikone-ohjelmisto.

Virtuaalinen tietokone toimii lähes kuin mikä tahansa tietokone. Siihen on asennettava käyttöjärjestelmä, se voidaan käynnistää CD:ltä tms. medialta käsin kuin oikea kone. Tästä on etua esim. jos tarvitset jotain toista käyttöjärjestelmää, etkä haluaisi asentaa sitä samalle koneelle (esim. jos koneella on jo Vista, XP:n asentaminen samalle koneelle voi olla hieman hankalaa), tai jos haluat turvallisesti testata ohjelmia (monet beta-testaajat käyttävät virtuaalikoneita). Itse käytän virtuaalikoneita monenlaiseen testaamiseen/virittelyyn, mihin en halua oikeaa isäntäkonetta altistaa. Jos jotain menee pieleen, ei suurta vahinkoa tapahdu.

Microsoft Virtual PC:n käyttöönotto on todella helppoa, lataa ja asenna se. Asennusvelho auttaa luomaan virtuaaliset levyasemat yms. tarpeellisen. Tämän jälkeen sinulla on virtuaalinen kone käytettävissä, ja voit aloittaa käyttöjärjestelmän asennuksen tai käynnistää kone vaikka CD/DVD:ltä käsin.

Vaatii jonkun seuraavista isäntäkoneessa: Windows Vista Ultimate / Enterprise / Business, Windows Server 2003, Windows XP Pro. Virallisesti Microsoft Virtual PC ei tue Windows Vista Home Premium -versiota, mutta netistä löytyy väitteitä, että Microsoft Virtual PC toimisi myös Windows Vista Home Premiumissa.

Ilmainen Sun VirtualBox toimii laajemmassa valikoimassa erilaisia käyttöjärjestelmiä.

(klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman version)


Pika vinkki: Virtual PC:n BIOS aukeaa painamalla Delete -näppäintä käynnistyksen yhteydessä.


Lisätietoa:
Microsoft Virtual PC 2007 SP1
Esiasennettu virtuaalinen kovalevy Windows Vistan 30-päivän kokeiluversiolla
VirtualBox
7.5.2008
(Yama)Neko