[Sisällysluettelo]

Malwarebytes' Anti-Malware -tarkistus

Jos epäilet haittaohjelmatartuntaa, voi olla hyvä ennen muita toimia ajaa Malwarebytes' Anti-Malware, joka on tehokas poistamaan useita haittaohjelmia. Jos Malwarebytes' Anti-Malware löytää jotain, kannattaa sen tuottama lokitiedosto yhdessä OTL-lokin kanssa, postittaa jonnekin asiantuntevalle foorumille*, jossa koulutetut käyttäjät, ns. "fixaajat", tarkastavat lokitiedostot ja kertovat mitä tulee tehdä.

HUOM! Jos sinulla on lähiaikoina asennettu Malwarebytes' Anti-Malware, voit hypätä suoraan kohtaan 4, kunhan ensin käynnistät Malwarebytes' Anti-Malwaren.
 1. Lataa ensin Malwarebytes' Anti-Malware ja tallenna se vaikka Työpöydällesi.
  Jos haittaohjelma estää sinua lataamasta em. osoitteesta, kokeile myös seuraavia osoitteita:
  http://www.geekstogo.com/forum/files/file/334-mbam-malwarebytes-anti-malware/
  http://www.filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/
 2. Asenna Malwarebytes' Anti-Malware tuplaklikkaamalla mbam-setup.exe -tiedostoa.

  Ohjelman asennus on helppoa, seuraa vain ohjeita. Oletamme tässä ohjeessa, että asennat Malwarebytes' Anti-Malwaren suomenkielisenä, joten valitse asentamisen aikana käytettäväksi kieleksi Suomi.
 3. Asennuksen lopussa sinulta kysytään haluatko päivittää ja käynnistää Malwarebytes' Anti-Malwaren. Varmista että Päivitä Malwarebytes' Anti-Malware ja Käynnistä Malwarebytes' Anti-Malware ovat valittuna, ja valitse sitten Lopeta -painike.
 4. Käynnistyessään ensimmäisen kerran, Malwarebytes' Anti-Malware lataa päivitykset ennen käynnistystä.
  HUOM! Jos päivityksiä ei ladata, tai sinulla on jo ennestään asennettu Malwarebytes' Anti-Malware, ja hyppäsit ohjeissa suoraan tähän kohtaan, valitse Päivitys-välilehdeltä Tarkista päivitykset -painike, jotta Malwarebytes' Anti-Malwaren tunnisteet saadaan ajantasalle.
 5. Malwarebytes' Anti-Malwaren käynnistyttyä, valitse Suorita täysi tarkistus -valinta, ja sitten Tarkista -painike.
 6. Valitse kaikki tarkistettavat kiintolevyt, ja valitse sitten Tarkista -painike.
 7. Tarkistus alkaa, voit seurata tarkistuksen etenemistä halutessasi. Odota kärsivällisesti, että tarkistus suoritetaan loppuun.
 8. Jos mitään ei löytynyt, voit sulkea ilmoituksen ja Malwarebytes' Anti-Malwaren. Sinun ei tarvitse lähettää Malwarebytes' Anti-Malwaren lokia minnekään.
 9. Sen sijaan, jos jotain löytyi, valitse Näytä tulokset -painike.
 10. Tarkista, että kaikki listalla olevat kohteet on valittu, ja valitse sitten Poista valitut kohteet -painike.
 11. Jos Malwarebytes' Anti-Malware pyytää käynnistämään koneen uudelleen, tee niin välittömästi valitsemalla Kyllä -painike.
 12. Löydät lokin jälkeenpäin käynnistämällä Malwarebytes' Anti-Malwaren ja valitsemalla Lokitiedostot-välilehden ja sitten valitsemalla ko. lokin ja lopuksi Avaa -painikkeen (tai tuplaklikkaa lokia).
 13. Loki avautuu Muistioon tms. ohjelmaan. Lähettääksesi lokin, kopioit kaiken normaalein leikepöytä toiminnoin. Valitse Muokkaa/Valitse kaikki (tai paina Ctrl+A) valitaksesi kaiken tekstin.
 14. Kopioi sitten teksti leikepöydälle valitsemalla Muokkaa/Kopioi (tai paina Ctrl+C).
 15. Liitä teksti leikepöydältä foorumiviestiisi valitsemalla Muokkaa/Liitä (tai paina Ctrl+V).

  Näin olet liittänyt Malwarebytes' Anti-Malwaren lokin viestiisi. Tarvittaessa liitä vielä OTL -loki, ja kuvaile muutenkin ongelmaasi mahdollisimman tarkoin.
* Suomenkielisistä tärkein lienee Virustorjunta.netin keskustelu, joka on tietääkseni ainoa suomenkielinen foorumi joka sekä kouluttaa fixaajia, että valvoo sitä, että vain koulutut fixaajat antavat foorumilla ohjeita HJT/OTL yms. lokeihin. Suosittelen, että jätät lokisi Virustorjunta.netin HJT-logien analysointi -osioon. Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä. Rekisteröinti ei maksa mitään. Voit rekisteröityä tästä linkistä.

[takaisin alkuun]

Lisää tietoa:
Malwarebytes' Anti-Malware
OTL - kerää koneesi tiedot anysointiin
Virustorjunta.net - Keskustelu

24.10.2010
(Yama)Neko
Security Check