[Sisällysluettelo]

Herätä kone, ota varmuuskopio ja nukuta kone lepotilaan automaattisesti

Tämä vinkki on aika erikoistunut, harvalla lie tarvetta tällaiseen, mutta itse halusin siirtää ajastetun levykuva-varmuuskopioinnin illasta yöhön. Koneeni sammutan aina lepotilaan. Näin kone käynnistyy muutamassa sekunnissa käyttövalmiiksi.

Ongelmana oli saada kone heräämään öisin (joka olisi kenties tehtävien ajoituksella onnistunut) ja varsinkin menemään takaisin lepotilaan (kaikki kokeilemani vetävät koneen horrostilaan, liekkö vielä Windows 7:n kankeutta vai mitä...). Onneksi löytyi kaksi ohjelmaa, jolla homma onnistuu helposti.

Koneen herätän WakeupOnStandBy -ohjelmalla tiettyinä öinä, samoina öinä on True Image asetettu ottamaan lisäävä varmistus levykuvasta. Kun levykuva on valmis, ajetaan Gammadynen Sleep -komento. Välissä tosin on oma kirjoittamani mene_nukkumaan.cmd -scripti, joka antaa 10 minuuttia aikaa peruttaa lepotilaan meno, jos satun syystä tai toisesta olemaan koneen ääressä tuolloin.

Joka tapauksessa nyt levykuvien otto ei haittaa ollenkaan normaalia työskentelyä, ja öiset varmuuskopiot tapahtuvat täysin automaattisesti. En tiedä onko tämä siistein/ammattimaisin tapa, mutta mitä väliä, tämä toimii :) Eli tiivistettynä homma menee näin:

1.WakeupOnStandBy herättää koneen haluttuna ajankohtana ja käynnistää mene_nukkumaan.cmd -scriptin* odottamaan merkkiä True Imagen varmistuksen loppumisesta.

* Se miksei True Imagesta voinut tätä käynnistää, johtui siitä, että True Image halusi suorittaa scriptin ensin kokonaan, ennen kuin sammuttaa itsensä ja lähettää sähköpostitse tiedon tapahtumista. Joten muutin niin että True Imagesta käynnistetään vain scripti, joka kertoo mene_nukkumaan.cmd:lle että nyt True Image on valmis, jolloin mene_nukkumaan.cmd jatkaa toimintaansa.
2.True Imagen oma ajastin aloittaa varmuuskopioinnin ja käynnistää lopuksi merkitse_valmiiksi.cmd -scriptin.,
3.Mene_nukkumaan.cmd huomaa True Imagen tulleen valmiiksi, ja jatkaa toimintaansa antamalla 10 minuuttia aikaa peruuttaa Sleep.exen ajo. Ellei mitään tapahdu, ajetaan Sleep.exe.

Kaiken kukkuraksi True Image siis lähettää sähköpostiini ilmoituksen siitä miten operaatio sujui, näin pysyy ajantasalla siitä, jos automaattisuus ei toimikaan.

Näin näitä voi rakennella toimimaan paremmin omien tarpeiden mukaan :) Eikä sen tarvitse aina olla niin viimeisen päälle tehtyä, pääasia että vastaavat tarkoitustaan, eikö?


Lisää tietoa:
WakeupOnStandBy
Sleep.exe
True Image

10.8.2009
(Yama)Neko