[Sisällysluettelo]

Ei­kö Java toi­mi 64-­bit­ti­ses­sä Win­dowsis­sa?

Oletko tuskaillut sen ongelman kanssa, ettei Java toimi 64-bittisessä Windowsissa? Olet ladannut 64-bittistä Windowsiasi varten 64-bittisen Javan, mutta kun ei toimi, niin ei toimi?

Syy on luultavasti se, että käyttämäsi selain on 32-bittinen eikä osaa käyttää asentamaasi 64-bittistä Javaa. Harva Windows -selain on 64-bittinen, Internet Explorer taitaa olla tällä hetkellä ainoa selain Windowsille, josta on olemassa myös virallinen 64-bittinen versio. 64-bittisessä selaimessa 64-bittinen Java toki toimii, mutta kun suurin osa muista laajennuksista on 32-bittisiä, ei 64-bittinen selain ole tätä kirjoittaessa vielä kovin mielekäs vaihtoehto.

Joten vaikka käytössä olisikin 64-bittinen Windows, sinun kannattaa ladata ja asentaa 32-bittinen Java. Tai jos käytät sekä 32- että 64-bittistä selainta, sinun on asennettava molemmat, sekä 32- että 64-bittinen Java (jos siis tarvitset Javaa, jos et, voisit harkita koko Javan poistamista).

Oikea Javan versio asennettavaksi, myös 64-bittiseen Windowsiin on siis yleensä 32-bittinen, jos haluat Javan toimivan esim. Firefoxissa tai Operassa.

Mene siis Java SE Downloads -sivulle ja valitse JRE, ja sitten joko Windows x86 Online tai Windows 86 Offline -asentaja. Ero on se, että Online hakee tarvittavat tiedostot netistä, kun taas Offline sisältää kaiken tarvittavan (itse suosin Offline-asentajaa).

Asennettuasi 32-bittisen Javan, se toimii 64-bittisessä Windowsissa, myös Firefoxilla, Operalla jne.

Lisää tietoa:
JRE Installation for Microsoft Windows
Which version of Java should I download for my 64-bit Windows operating system?
How do I test whether Java is working on my computer?
Java SE Downloads
Poista Java koneeltasi, jos et tarvitse sitä

24.2.2010
(Yama)Neko
Security Check