[Sisällysluettelo]

Handy -ohjelmat S60-älypuhelimilleEpocware on tehnyt S60 -alustaisille (3rd Edition tai uudempi) älypuhelimille useita pieniä elämää helpottavia ohjelmia, joista nyt esittelen joitain lyhyesti. Lisää löydät Epocwaren sivuilta.

Ohjelmat ovat maksullisia. Kaikissa esitellyistä, ja muistakin Epocwaren ohjelmista, on saatavilla 14 vuorokautta toimivat versiot kokeilua varten.

Ohjelmien lataus Epocwaren lataussivulta oman älypuhelinmallin mukaan.

HUOM! Jos ostat jonkun ohjelman, maksa dollareina (USD), voit säästää muutaman euron (riippuen vaihtokurssista).

Tässä esitellään seuraavat Handy -ohjelmat:


Handy Safe Pro

Pidätkö puhelimessasi mukana arvokkaitakin tunnuksia, esim. puhelinnumeroiden joukkoon kätkettynä? Jos, ja muutenkin, kannattaa suojata tärkeät tiedot salasanan taakse, sillä varsinkin älypuhelinten matkassa kulkee joskus paljonkin arvokasta tietoa, joiden joutuminen vääriin käsiin aiheuttaisi taloudellista yms. haittaa.

Handy Safe Pro on mitä mainioin ohjelma. Ohjelma sisältää runsaasti valmiita tietokorttipohjia, ja niitä voi muokata vapaasti, samoin kuin voit luoda kokonan uusia, juuri itselle sopivia kortteja. Handy Safe Pro salaa tiedot 448-bittisellä Blowfishillä.


Mukana tulee myös Handy Safe Desktop Professional -Windows ohjelma, jolla voit helposti em. toimien lisäksi synkronisoida tiedot puhelimen ja PC:n välillä ja tiedot voi myös varmuuskopioida ja palauttaa. Tiedot ovat luonnollisesti salattuna, ja ohjelman avaus vaatii saman salasanan kuin puhelimessa oleva versiokin.

HUOM! Älä asenna Handy Safe Desktop Professional -Windows ohjelmaa, joka tulee Handy Safen mukana.
               Lataa korjattu versio Epocwaren foorumilta: [BETA] Handy Safe Desktop Pro with "ACCESS DENIED" bug fixed
[takaisin alkuun]
Handy Phoneguard

Toinen turvaohjelma on Handy Phoneguard. Sen avulla voit suojata tietojasi yhden salasanan taakse. Erona edellä esiteltyyn Handy Safeen on se, että kun Handy Safe tallentaa erilaisia tietoja omaan säiliöönsä salatussa muodossa, niin Handy Phoneguard estää pääsyn haluttuihin tietoihin/ohjelmiin.


Handy Phoneguard osaa myös etälukita ja/tai etäpyyhkiä puhelimesta kaiken tiedon joka ei ole parhaillaan käytössä, myös muistikortilta. Halutessa Handy Phoneguard lähettää vaihdetun SIM-kortin puhelinnumeron ennalta määrättyyn numeroon (aseta joku muu kuin omasi), jotta tiedetään mihin numeroon etälukitus- ja/tai etäpyyhkimis-viesti tulee lähettää.

Ohjelman tietoihin voi myös kertoa omat tietonsa, jotka näytetään kun lukittuihin tietoihin pyritään, ja näin antaa mahdollisuuden löytää puhelimen oikea omistaja.

[takaisin alkuun]

Handy Profiles

Jos käytät puhelimen proofiileja hyödyksi, elämääsi voi helpottaa Handy Profiles. Sen avulla voit esim. liitää tietyn profiilin vaikkapa paikkaan, esim. itselläni on Koti -profiili käytössä automaattisesti kun olen kotona. Paikan Handy Profiles tunnistaa GMS -soluista. Voit tehdä myös ajastettuja sääntöjä, esim. itselläni on -profiili käytössä öisin. Ja vielä, voit käyttää sääntöä, jolla kalenterin merkinnät muuttavat profiilia. Luonnollisesti normaalit ajastetut profiilit ovat myös käytettävissä.


[takaisin alkuun]

Handy Shell

Handy Shellillä voit korvata normaalin aloitusnäytön (alkuperäinen jää silti yhden painikkeen päähän). Handy Shell tuo aloitusnäytölle erilaisia oikoteita ohjelmiin ja asetuksiin. Lisäksi on kaksi muuta välilehteä, Sovellukset ja Yhteystiedot, joihin kumpaankin voit laittaa esim. 12 useimmin käytettyä ohjelmaa ja yhteystietoa. Kuten todettua, myös alkuperäinen aloitusnäyttö jää talteen.

Joulukuussa 2009 ilmestynyt 2.0 versio sisältää mahdollisuuden vaihtaa sivua pyörittämällä ja sivuja on lisätty yksi lisää, Kuvat -sivu. Kuvat -sivu toimii varsin nopeasti ja näppärästi, ja on mukava lisä Handy Shelliin. Lisäksi Handy Shell on nyt saatavissa suomenkielisenä.

HUOM! Kuvassa olevat säätiedot vaativat Handy Weatherin.


[takaisin alkuun]

Handy Weather

Handy Waether on näppärä, joskaan ei mitenkään erikoinen, säätietoja näyttävä ohjelma. Esittelen sen tässä vain siksi, että se integroituu osaksi edellä esiteltyä Handy Shell -ohjelman näyttöä (kts. ensimmäinen kuva).

Handy Waetherissa
on useita erilaisia säätietoja, listalle voi lisätä kaupunkeja joiden sää kiinnostaa. Kuten sanottua, ei mitään ihmeellistä, mutta varsin toimiva ohjelma on.


[takaisin alkuun]

Handy Calendar

Handy Calendar tarjoaa monipuolisen kalenterin erilaisine merkintöineen ja muistutuksineen. Ei kenties niin välttämätön hankinta kuin edelliset, sillä usein puhelimen oma kalenteri on varsin riittävä. Itse kuitenkin pidän Handy Calenderista.


[takaisin alkuun]
Handy Clock

Lopuksi vielä ohjelma ajan kanssa säätämiseen. Handy Clock sisältää maailman kellon, päivä-yö näkymän, kalenterin (johon ei voi kuitenkaan tehdä esim. merkintöjä, hieman turha IMO), mahdollisuuden luoda ajastimia, ajanoton ja aika lokin. Mielestäni on vähän omituista, ettei nämä toiminnot kuulu esim. Handy Calender -ohjelmaan.

Näistä en ole tarvinnut kuin ajastimia, koska olen välillä sen verran hajamielinen etten muista ottaa esim. ruokaa pois uunista...


[takaisin alkuun]Lisää tietoa:
Epocware
Profile Scheduler (ilmainen, vaikkakin vaatimattomampi, vaihtoehto Handy Profiles -ohjemalle)

20.7.2009
(Yama)Neko