[Sisällysluettelo]

HUOM! Tämä ohje on merkitty vanhentuneeksi/poistettavaksi! Ohjeen ajantasaisuutta ei ole tarkistettu pitkään aikaan, eikä ohjetta enää päivitetä.

XP SP3 ei asennu, koska tietokoneen suojattuja ytimen järjestelmätiedostoja on muokattu.

Jos yrittäessäsi asentaa Windows XP SP3 -päivitystä saat virheilmoituksen: "Windows on havainnut, että tietokoneen suojattuja ytimen järjestelmätiedostoja on muokattu... ...Tämän muokkauksen vuoksi Service Pack -pakettia ei asenneta.", saattaa virhe johtua siitä, että ollaan käytetty jotain ohjelmaa (esim. TuneUp Utilities, BootXP, LogonUI Boot Randomizer) muuttamaan tietokoneen käynnistymisen yhteydessä näytettävää grafiikkaa.

Voit tällöin korjata ongelman poistamalla Kernel-valitsimen toimimalla näin:

1. Paina Windows+R (tai Käynnistä -> Suorita...) ja anna komento notepad %SYSTEMDRIVE%\boot.ini ja paina Enter (tai paina OK -painiketta).


2. Poista riv(e)iltä teksti /Kerner=joku.exe (esimerkissämme /Kernel=TuKernel.exe)


3. Tallenna muutokset valitsemalla Tiedosto/Tallenna.
'

4. Käynnistä kone uudelleen (Käynnistä -> Sammuta -> Käynnistä uudelleen) ja kokeile koneen käynnistyttyä SP3 päivittämistä uudelleen.

Lisää tietoa:
Kun Service Pack -paketti yritetään asentaa Windows XP:hen, näyttöön tulee virhesanoma siitä, että Windows on havainnut tietokoneen suojattujen ytimen järjestelmätiedostojen muuttuneen

Security Check
30.5.2008
(Yama)Neko