[Sisällysluettelo]

Ohjelman automaattinen käynnistäminen

Jos haluat saada ohjelman käynnistymään automaattisesti Windowsin käynnistyessä, eikä ohjelmassa itsessään ole tähän valintaa, on useampi keino saada ohjelma käynnistymään automaattisesti. Käsittelen tässä sen helpoimman tavan, Käynnistä-valikon Käynnistys-kansion.

Windows on jo 9x-sarjasta lähtien sisältänyt Käynnistys-kansion, johon siirretyt kuvakkeet ajetaan Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Helpointa, ja turvallisinta, on tehtä siten, että ensin luot ohjelmasta pikakuvakkeen ja siirrät sen Käynnistys -kansioon. Tässä ohjeessa tehdään näin.

  1. Valitse halutun ohjelman kohdalla hiiren oikealla Luo pikakuvake.
  2. Windows saattaa ilmoittaa, ettei voi luoda pikakuvaketta kyseiseen kansioon, ja ehdottaa että pikakuvake luotaisiin Työpöydälle. Valitse Kyllä.
  3. Tartu luotuun pikakuvakkeeseen (A) ja raahaa se Käynnistä -painikkeen päälle (B). Kun valikko aukeaa, rahaa kuvake sitten Kaikki ohjelmat päälle (C) ja lopuksi pudota kuvake Käynnistys-kansioon (D).

    XP: Ohje toimii sellaisenaan, vaikka Käynnistä-valikko onkin erinäköinen.
  4. Pikakuvake on nyt Käynnistys-kansiossa ja ohjelma käynnistyy Windowsin käynnistyessä.

    HUOM! Käynnistys-kansiossa saattaa olla jo ennestään kuvakkeita. Tämä on aivan normaalia, sillä jotkut ohjelmat käyttävät tätä samaa tapaa käynnistyäkseen automaattisesti.
Lisää tietoa:
Ohjelman suorittaminen automaattisesti, kun Windows käynnistyy

5.8.2010
(Yama)Neko
Security Check