Antares - ke­hit­ty­neem­pi oh­jel­ma tie­dos­to­jen siir­toon Top­fieldin ja PC:n vä­lil­lä

Topfieldin vanhempien digisovittimien (digiboksi) ja PC:n välillä voidaan siirtää tiedostoja, esim. jos halutaan siirtää tallennettuja ohjelmia PC:lle (esim. DVD:n tekoa varten) tai sitten vaikka TAP-ohjelmien siirtoa varten.

Topfield tarjoaa omat ajurit 32-bittisille Windowseille ja siirto-ohjelma Altairin kaikille Windowseille (XP, Vista, 7). Valitettavasti 64-bittisten Windowsien käyttäjät joutuivat kuitenkin pitkään olemaan ilman sopivaa ajuria, mutta nykyään on jo saatavilla epävirallinen 64-bittinen ajuri, jonka kanssa Altair toimii siis myös 64-bittisessä Windowsissa.

Vaikka Altair hoitaa tehtävänsä, on se paikoin verrattain kömpelö ja karu ohjelma.
Kuva Altair -ohjelmasta.

Niinpä ei ole yllätys, että harrastelijat ovat koodanneet paremman ohjelman.

Antares on ilmainen vaihtoehto Altairille, ja se sisältää samat ominaisuudet kuin Altair ja lisäksi myösjoitan parannuksia, mm. Turbon voi kytkeä/poistaa päältä kesken tiedoston siirron, tiedostoja voi siirtää (pelkän kopioinnin sijaan) yms.

Antares vaatii, kuten Altair, Windowsin sopivat ajurit, mutta itse Antares ei vaadi asennusta ollenkaan, vaan toimii suoraan sellaisenaan "pakasta vedettynä". Tässä lyhyet ohjeet Antaresin käyttöönottoon.

HUOM! Si­nul­la luul­ta­vas­ti on jo ko­neel­la a­sen­net­tu­na vai­hees­sa 1. ja 2. eh­do­te­tut suo­ri­tus­pal­ve­lu­kir­jas­tot, mut­ta ne on ker­rot­tu täs­sä var­muu­den vuok­si. Sen si­jaan vai­he 4. on jo yleen­sä tar­peel­li­nen.
 1. Lataa ja asenna Microsoft Visual C++ 2008 suorituspalvelukirjasto, ellei sinulla jo ole sitä koneellasi.
 2. Lataa ja asenna Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1, ellei sinulla jo ole sitä koneellasi.
 3. Kytke Topfield USB-kaapelilla PC:hen kiinni.
 4. Lataa USB-ajurit tästä: z4t.exe ja asenna ne. Asennusohjelma asentaa oikeat ajurit joko 32- tai 64-bittiselle Windowsille.
  HUOM! Topfieldin oma Altair ei välttämättä toimi näiden ajureiden kanssa, ellet myös päivitä tfdll.dll -tiedostoa, jonka saat tästä.
  (Lisätietoja)
 5. Lataa ja pura lopuksi Antares, ohjelma on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
  Antares