[Sisällysluettelo]

Vaikeuksia ladata Adoben kokeiluversioita?

Adobe on jostain syystä tehnyt kokeiluversioidensa latauksesta äärimmäisen hankalaa. Adobe käyttää suurien tiedostojen lataamiseen erityisen kökköä Akamai Download Manageria, joka on ilmeisesti tehty ala-asteen ensimmäisillä Java-tunneilla harjoitustyönä.

Kun ei lähde lataamaan, niin ei lähde. Tässä vaiheessa oli kaikki tietoturvaohjelmistotkin kytketty pois, etteivät ne vain häiritsisi Akamai Download muddleria. Mutta kun ei, ikkuna on ja pysyy tyhjänä. Kokeiltu sekä Internet Explorer 8:lla että Firefox 3.6:lla (Opera nyt ei pysy tällaisten juttujen perässä tämänkään vertaa).

Joten tässä yksinkertaisempi tapa, jolla saat ladattua kokeiluversiot Adobelta. Tämä ei toimi Internet Explorerissa, koska se piilottaa osoitteen, joten käytä vaikka Firefoxia.

Ideana on yksinkertaisesti poistaa turhat sotkut varsinaisen osoitteen edestä, jolloin jäljelle jää varsinainen osoite itse tiedostoon, ja ladata sitten normaalisti haluttu tiedosto. On vaikea ymmärtää, miksi Adobe on tehnyt toimivasta asiasta näin monimutkaista.

  1. Aloita lataaminen normaalisti.
  2. Kun toimimaton Akamai Download Manager -kikkare tulee esiin, kopioi osoite leikepöydälle (paina Ctrl+C tai hiiren oikealla kopioi) ja sulje mokoma turhake-ikkuna.
  3. Liitä osoite leikepöydältä osoiteriville (paina Ctrl+V tai hiiren oikealla Liitä) ja maalaa alkuosaa pystyviivaan (|) asti ja paina delete -näppäintä.
    Tämän jälkeen paina enter jäljelle jäävän osoitteen perässä, ja lataus käynnistyy normaalisti.

Eli lyhyesti tiivistettynä: varsinainen linkki itse tiedostoon on pystyviivan jälkeen. Käytä sitä lataamiseen.

Lisää tietoa:
Akamai Download Manager FAQ

7.2.2010
(Yama)Neko
Security Check