Windows 7/Vista - vinkkejä

Estä yksittäisten selain-välilehtien näkyminen tehtäväpalkissa

Jotkut WWW-selaimet näyttävät Windows 7:n tehtäväpalkissa kaikkien avonaisten välilehtien kuvakkeen ja esikatselun. Tämä tuo aina yhden ylimääräisen vaiheen siirryttäessä takaisin selaimeen, kun selaimen kuvakkeesta ei saadakaan heti takaisin selainta, vaan ensin on valittava mille välilehdelle halutaan palata.

Jos et halua, että WWW-selaimen eri välilehdet esitetään tehtäväpalkissa omina kuvakkeina ja esikatseluina, voit onneksi useimmista selaimista estää ko. ominaisuuden.

Tässä ohjeet seuraaville selaimille:

Internet Explorer

Internet Explorer 8 ja 9 näyttävät oletuksena useita kuvakkeita ja esikatseluita Windows 7:n tehtäväpalkissa, jos useampi välilehti on avoinna. Voit sulkea ominaisuuden seuraavasti:

 1. Valitse Työkalut -kuvake
  (tai paina Alt -näppäintä, ja avautuvasta valikosta Työkalut/Internet asetukset...)
 2. Valitse Yleiset -välilehdeltä Asetukset -painike.
 3. Ota valinta pois kohdasta Näytä yksittäisten välilehtien esikatselu tehtäväpalkissa, ja valitse lopuksi OK -painike.

  HUOM! Muutokset astuvat voimaan vasta kun käynnistät Internet Explorerin uudelleen.

[takaisin alkuun]

Firefox

Firefox 3.6 ei näytä oletuksena useita kuvakkeita ja esikatseluja Windows 7:n tehtäväpalkissa (tulossa oleva versio 4 taas näyttää). Jos asetus on jostain syystä muuttunut, tai käytät Firefox 4 beta-versiota, voit poistaa ominaisuuden käytöstä näin:

 1. Kirjoita osoiteriville about:config ja paina Enter.
 2. Kirjoita Suodata -kenttään browser.taskbar.previews.enable, jolloin vain haluttu asetusrivi jää näkyviin (tai vaihtoehtoisesti etsi browser.taskbar.previews.enable listalta).
 3. Valitse browser.taskbar.previews.enable rivin päällä hiiren oikealla Vaihda tilaa (tai tuplaklikkaa riviä), jolloin arvo muuttuu tilaan false.

  Asetus on voimassa heti, Firefoxia ei tarvitse käynnistää uudelleen.

[takaisin alkuun]

Opera

Opera näyttää oletuksena useita kuvakkeita ja esikatseluita Windows 7:n tehtäväpalkissa, jos useampi välilehti on avoinna. Voit sulkea ominaisuuden seuraavasti:

 1. Kirjoita osoiteriville opera:config ja paina Enter. Kirjoita sitten hakukenttään Use Windows 7 Taskbar Thumbnails (tai vaihtoehtoisesti klikkaa Operalla tätä linkkiä, tai etsi asetus listalta).

  Ota valinta pois kohdasta Use Windows 7 Taskbar Thumbnails ja valitse lopuksi Save -painike.

  HUOM! Muutokset astuvat voimaan vasta kun käynnistät Operan uudelleen.

[takaisin alkuun]

Selaimet, joista ominaisuutta ei saa kytkettyä pois

Valitettavasti kaikki selaimet eivät anna mahdollisuutta käyttäjälle päättää, näkyvätkö yksittäiset välilehdet tehtäväpalkissa (esim. Safari). Voit kuitenkin vaikuttaa tällaisiin ohjelmiin, kun muutat niiden yhteensopivuustilan Vistaksi:

 1. Valitse haluamasi ohjelman kuvakkeen päällä hiiren oikealla Ominaisuudet.
 2. Valitse Yhteensopivuus -välilehdeltä Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa ja pudotusvalikosta Vista, ja lopuksi OK -painike.

[takaisin alkuun]

[Sisällysluettelo]
5.11.2010
(Yama)Neko