Windows 7/Vista - vinkkejä

Ominaisuudet tutuksi: Resurssienvalvonta

Tehtävienhallinta antaa usein riittävän tarkat tiedot koneen erilaisista prosesseista ja resurssien tilasta. Jos kaipaat enemmän ja tarkempaa tietoa, ei kannata suunnata merta edemmäksi kalaan. Windows 7/Vistan mukana tulee mainio ohjelma nimeltä Resurssienvalvonta (älä sekoita Resurssienhallintaan). Resurssienvalvonta näyttää reaaliaikaista tietoja laitteiston ja ohjelmiston resurssien käytöstä. Sen avulla voidaan selvittää, miten prosessit ja palvelut käyttävät järjestelmäresursseja.

Resurssienvalvonnan saat auki kun valitset joko Tehtävienhallinnan Suorituskyky -välilehdeltä Resurssiehallinta -painikkeen, tai vaihtoehtoisesti kirjoittamalla Käynnistä -valikon hakukenttään Resurssienvalvonta (tai perfmon.exe).

Resurssienvalvonnassa on viisi eri välilehteä: Yleiskatsaus, Suoritin, Muisti, Levy ja Verkko. Yleiskatsaus näyttää nimensä mukaisesti koosteen muiden välilehtien tiedoista. Näet siis nopeasti paljon tarpeellista tietoa.

Muilla välilehdillä näet nimensä mukaista yksityiskohtaisempaa tietoa ko. resursseista. Voit tarvitaessa myös suodattaa vain haluamasi prosessin tiedot ruksaamalla halutun prosessin, jolloin vain valitun prosessin tiedot näytetään.

Resurssienvalvontaan kannattaa tutustua huolella, ohjelma on todella paljon tietoa antava. Jos kaipaat vielä enemmän tietoa esim. prosesseista, suosittelen ilmaista ohjelmaa nimeltä Process Explorer.

Lisää tietoa:
Resurssienvalvonnan avaaminen

[Sisällysluettelo]
6.6.2010
(Yama)Neko
Security Check