Windows 7/Vista - vinkkejä

Muistilappujen varmuuskopiointi

Jos käytät Windows 7:n muistilappuja paljon kuten minä, sinulle on voinut käydä vahingossa niin, että olet "sulkenut" muistilapun.

Ja sehän on mennyt sen sileän tien (jos olet poistanut varmistuksen, kuten minä olin tehnyt. kts. alta miten saat varmistuksen takaisin).

Muistilapuissa ei itsessään ole mahdollisuutta varmuuskopiointiin, mutta jos kopiot talteen %AppData%\Microsoft\Sticky Notes\StickyNotes.snt -tiedoston, sinulla on varmuuskopio keltaisista lapuista. Parhaiten homma tulee tehdyksi, kun se automatisoidaan, esim. itselläni asian hoitaa SynckBackSE samalla kun se varmuuskopioi automaattisesti muutkin henkilökohtaiset tiedostot.

Muistilappujen poiston varmistus päälle

Luultavasti jokainen muistilappuja kokeillut, ruksaa kokeilujaan poistaessa valinnan "Älä näytä tätä viestiä uudelleen".

Niinpä sitten tapahtuu vahinkoja, että tulee esim. ajatuksissaa "sulkeneensa" lapun, joka samalla siis poistaa lapun kokonaan. Jos haluat poistamisen varmistuksen takaisin, toimi näin

  1. Luo järjestelmän palautuspiste.
  2. Käynnistä Rekisterieditori (kirjoita Käynnistä-valikon hakukenttään Regedit ja paina Enter)
  3. Avaa HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\StickyNotes ja tuplaklikkaa PROMPT_ON_DELETE -avainta (tai valitse hiiren oikealla Muokkaa).
  4. Kirjoita Arvon tiedot -kenttään 1 ja valitse OK -painike.
  5. Sulje Muistilaput, eli valitse tehtäväpalkista Muistilaput ohjelman päällä hiiren oikealla Sulje ikkuna.
  6. Käynnistä Muistilaput uudelleen (kirjoita Käynnistä-valikon hakukenttään Muistilaput ja paina Enter).

    Nyt Muistilaput taas varmistaa poistamisen.
[Sisällysluettelo]
3.5.2010
(Yama)Neko