Windows 7/Vista - vinkkejä

Windows Updaten siivoaminen

Windows Vistasta lähtien WinSxS cache, joka sijaitsee %Windir%\winsxs -kansiossa, on aiheuttanut käyttäjille päänvaivaa kasvavan kokonsa vuoksi. Nyt vihdoin Windows 7 SP1 tarjoaa 8.10.2013 julkaistun päivityksen jälkeen parannellun version Levyn uudelleenjärjestäminen -työkalusta (cleanmgr.exe) jolla voi poistaa jonkun verran tarpeettomia tiedostoja myös WinSxS cachesta. Kovin kummoista tilan vapautumista on silti turha odottaa, tilaa vapautunee muutama gigatavu.

  1. Käynnistä -> [kirjoita hakukenttään] Järjestä uudelleen ja valitse hiiren kakkospainikkeella Suorita järjestyksen valvojana.
  2. Valitse Asemat -listasta asema jota halua järjestellä uudelleen, yleensä C: -asema, ja lopuksi OK -painike.
  3. Ohjelma tarkistaa levytilaa, vie hetken aikaa.
  4. Valitse Poistettavat tiedostot -listalta Windows Updaten puhdistaminen ja OK -painike.
  5. Vahvista poistaminen valitsemalla Poista tiedostot -painike.
  6. Levyn uudelleen järjestäminen kestää hetken aikaa.

    Kun uudelleenjärjestäminen on suoritettu, ikkuna katoaa. Nyt kone kannattaa käynnistää uudelleen, sillä lopullisesti työ suoritetaan loppuun vasta Windowsin uudelleen käynnistyksen yhteydessä.
  7. Kun konetta seuraavan kerran sammutetaan ja käynnistetään uudelleen, näet alla olevat ilmoitukset. Uudelleen järjestäminen voi kestää useamman minuutin, odota rauhallisesti että toimenpiteet suoritetaan loppuun.

  8. Edellä olevien vaiheiden jälkeen Windows lopulta käynnistyy työpöydälle (tai kirjautumisikkunaan) ja uudelleenjärjestäminen on valmis.

Lisää tietoa
Breaking News! Reduce the size of the WinSxS Directory and Free up Disk Space with a New Update for Windows 7 SP1 Clients

[Sisällysluettelo]
16.10.2013
(Yama)Neko