Windows 7/Vista - vinkkejä


Ominaisuudet tutuksi: Aero Peek

Windows 7 sisältää mainion Aero Peek ominaisuuden, jolloin osoittamalla kuvaketta tehtäväpalkissa, näytetään pieni esikatelukuva kuten Vistassakin, mutta Windows 7 näyttää nyt kaikki avoinna olevat, samoin ryhmitetyt ikkunat. Lisäksi jos hiiren osoittimen siirtää esikatseluikkunan päälle, menevät kaikki muut avoinna olevat ikkunat piiloon ja vain valittu ikkuna jää näkyviin.


Aero Peek toimii myös näppämistöltä: Painamalla Windows -näppäin alas ja painelemalla sitten T -näppäintä, voidaan vaihtaa esikatselua tehtäväpalkissa (Windows+T voidaan vaihtoehtoisesti painaa vain kerran, ja liikkua sitten nuolinäppäimillä vasemmalle tai oikealle) ja painamalla sitten nuolinäppäimillä ylös näytetään valittu ikkuna, ja taas nuolinäppäin alas ikkuna piilotetaan. Painamalla Enter voidaan siirtyä ko. ikkunaan.

Aero Peek korvaa myös aikaisempien Windowsien Pikakäynnistys -työkalurivin Näytä työpöytä -kuvakkeen. Tätä vastaa tehtäväpalkin äärioikealla sijaitseva Näytä työpöytä -painike, jonka päällä pitämällä hiirtä, näytetään työpöydästä esikatselukuva (kaikki ikkunat piiloutuvat siten, että vain ikkunoiden ääriviivat jäävät näkyviin). Painamalla painiketta saadaan sama lopputulos kuin aikaisempien Windowsien Näytä työpöytä teki, eli Työpöytä tulee pysyvästi esiin.Aero Peekin näytä työpöytä -esikatselun poistaminen käytöstä

Jos et pidä Aero Peekin työpöydän esikatselusta, voit sulkea sen helposti valitsemalla Näytä työpöytä -painike hiiren oikealla näppäimellä ja ottamalla pois valinta Näytä työpöytä.Entäs Vista?

Vistalle ei ole olemassa vastaavaa ohjelmaa. On tosin olemassa Aero Peek -ohjelma (toimii XP:ssä ja Vistassa), mutta se ei tarjoa Windows 7 -tyyppistä ikkunoiden esikatselua, ominaisuutta joka on Windows 7:n oikean Aero Peekin tärkein ominaisuus, ainakin omasta mielestäni.

Lisää tietoa:
Katso video saadaksesi paremman kuvan Aero Peekin toiminnasta
Windows 7:n ominaisuudet: Aero Peek
[Sisällysluettelo]
12.4.2009
(Yama)Neko